Mlada Boleslav
Google street view
Mlada Boleslav

Google street view

Mlada Boleslav, Foto: Google street view

Predstavnici češkog proizvođača automobila "Škoda" u potrazi za radnicima došli su u Hrvatsku. Oglasima po lokalnim medijima pozivaju zainteresovane na "audicije" na kojima će selektirati one koji će ispuniti njihove uslove. Traže radnike svih profila.

Pročitajte još:

 

ManpowerGroup Češka Republika, proizvođač Škode, koji se nalazi u gradu Mlada Boleslav, u oglasima navodi da njihovi budući radnici mogu zaraditi od 1.000 evra naviše, a pokriveni su im smeštaj i prevoz. Svaki od njih tokom rada imaće svog koordinatora s mogućnošću učenja češkog jezika.

 

Češka fabrika oglas je objavila i na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a tu uslovi nisu jednaki kao na reklami. Navodi se da se traže radnici na puno radno vreme, za rad u tri smene, osiguran im je samački smeštaj, ali ne treba zanemariti sledeće činjenice: nema naknade za prevoz, ponuđena plaća od 1.000 evra navedena je u bruto iznosu, a smeštaj poslodavac samo sufinansira, odnosno radnik pokriva troškove smeštaja maksimalno do mesečnog iznosa 120 evra. Kad se, dakle, odbiju porezi, troškovi smeštaja i prevoza, teško da će radnička plata u Škodi biti veća od prosečne hrvatske plate.

Komentari (1)

Goran

19.11.2018 17:45

Srbija sve čini da spreči ulazak u Interpol.