Češka fabrika traži radnike svih profila! Plata 1.000 evra, plus stan! Važno je da ispunjavate sledeće uslove

Ipak, postoji jedna začkoljica!

Mlada Boleslav
Mlada Boleslav, Foto: Google street view

Predstavnici češkog proizvođača automobila "Škoda" u potrazi za radnicima došli su u Hrvatsku. Oglasima po lokalnim medijima pozivaju zainteresovane na "audicije" na kojima će selektirati one koji će ispuniti njihove uslove. Traže radnike svih profila.

Razgovore sa zainteresovanim mogućim budućim kadrom obaviće tokom nedelje u četiri hrvatska grada; sutra su u Osijeku, u sredu u Sisku, u četvrtak u Karlovcu, a u petak u Zagrebu. kako piše Jutarnji list, ova njihova akcija nema nikakve veze s autodilerima i predstavnicima Škodinog brenda u Hrvatskoj, nego se rukovodi direktno iz Češke. Odande su zakupili prostore u hrvatskim gradovima u kojima planiraju održati razgovore za posao.

 

ManpowerGroup Češka Republika, proizvođač Škode, koji se nalazi u gradu Mlada Boleslav, u oglasima navodi da njihovi budući radnici mogu zaraditi od 1.000 evra naviše, a pokriveni su im smeštaj i prevoz. Svaki od njih tokom rada imaće svog koordinatora s mogućnošću učenja češkog jezika.

 

Češka fabrika oglas je objavila i na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a tu uslovi nisu jednaki kao na reklami. Navodi se da se traže radnici na puno radno vreme, za rad u tri smene, osiguran im je samački smeštaj, ali ne treba zanemariti sledeće činjenice: nema naknade za prevoz, ponuđena plaća od 1.000 evra navedena je u bruto iznosu, a smeštaj poslodavac samo sufinansira, odnosno radnik pokriva troškove smeštaja maksimalno do mesečnog iznosa 120 evra. Kad se, dakle, odbiju porezi, troškovi smeštaja i prevoza, teško da će radnička plata u Škodi biti veća od prosečne hrvatske plate.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Goran
  19/11/2018 - 17:45
  Srbija sve čini da spreči ulazak u Interpol.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi