Uviđaj
Alo!/ Dejan Briza
Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Mladić (24) iz Solina koji je osumnjičen za monstruozni zločin, u kojem je čekićem za meso ubio 92-godišnjeg Vićencija Uvodića, a njegovu ženu Senku (87) teško povredio, hladno je seo za kompjuter i igrao igrice odmah nakon gnusnog ubistva.

Nesrećni starci živeli su u istoj zgradi sa mladićem za kojeg, prenose hrvatski mediji, postoje čvrsti dokazi koji ga povezuju sa ovim zločinom. Policija je u blizini zgrade pronašla čekić za meso s tragovima krvi koji povezuju s mladićem.

Pročitajte još:

 

Sve se, po dosad poznatim informacijama, odigralo juče oko 18 sati, kada je 87-godišnjakinja ništa ne sluteći otvorila vrata ubici. Na ulaznim vratima stana nema nikakvih tragova provale ili pokušaja nasilnog ulaska. Žena je očigledno poznavala ubicu, pa mu je okrenula leđa i krenula prema dnevnom boravku, gde je njen suprug Vićencio gledao televiziju sedeći na kauču.

Ubica je potom najverovatnije udario ženu s leđa u potiljak, i ona je pala na pod. Ne zna se je li njen suprug čuo nekakvo komešanje u hodniku ili ga je napadač iznenadio, ali nakon što je udario ženu, došao je do starca i s više udaraca izudarao ga po glavi.

Koliko puta je mladić udario nesrećnog starca čekićem u glavu biće poznato tek nakon obdukcije, ali okolo mesta gde je pronađen nalazi se velika količina krvi. Vidljive povrede na prednjem delu glave i potiljka svedoče o neverovatnoj brutalnosti ubice.

Motiv za ovaj krvnički napad još nije poznat, a istražitelji u stanu nisu pronašli nered "klasičan" za ovakva razbojništva, poput razbacanih stvari, otvorenih plakara i slično.

Uočili su da je otvoreno nekoliko fioka, ali se još ne zna da li je nešto ukradeno. Kako izgleda, žrtve nisu bile bogate, živeli su prosečnim penzionerskim životom. Koliko su istražitelji saznali, napadnuti starci nusu u zadnje vreme došli do nekog većeg novca prodajom zemlje ili slično.

Pročitajte i ovo:

 

Do osumnjičenog mladića policija je došla kada je nesretna žena nakon sat vremena, oko 19 sati, došla svesti i uspela da alarmira komšije. Tada im je rekla ko ih je napao, a oni su pozvali policiju koja je stigla vrlo brzo.

Osumnjičeni mladić je, kako su ispričale komšije, čak zajedno sa svojim ocem sišao dva sprata ispod njihovog stana, da "vidi" št aje sa komšinicom kada se pročula vest o zločinu u zgradi. Do tada se igrao na kompjuteru u svom stanu.

Kad su policajci stigli po njega bio je vrlo smiren i “hladan” za razliku od članova njegove porodice koja je ostala u potpunom šoku. Bez ikakvog odugovlačenja ili opiranja je mirno sedeo i slušao uputstva istražitelja, bio je vrlo kooperativan i dao im je svoju odeću i obuću.

Mladić je dosad, kako prenosi Jutarnji, imao svega dve prekršajne prijave zbog posedovanja manjih količina marihuane, i to poslednju 2016. godine.