Hrvatska vlada
Printscreen/YouTube
Hrvatska vlada

Printscreen/YouTube

Hrvatska vlada, Foto: Printscreen/YouTube

Ovo su reči portparola slovenačke vlade Jelka Kacina koji je u sredu uveče bio gost emisije na programu RTV Slovenija.

On je istakao da je veliki broj potvrđenih slučajeva koronavirusne infekcije uvezen iz Hrvatske, kao i da je to uglavnom mlađa populacija u dobi od 15 do 34 godine.

'Broj zaraženih raste'
- Posle mesec dana, neizvesnost je gotova. Profesija i politika dogovorili su se danas na Brdu kod Kranja da Hrvatska treba da bude na listi epidemiološki opasnih zemalja - rekao je Kacin. U četvrtak je najavio sastanak sa čelnicima lokalnih vlasti koji će, kako je rekao, sigurno želeti da razgovaraju o merama za prilagođavanje epidemiološkoj situaciji u njihovim oblastima. Odgovor na ovo pitanje trebalo bi da pronađe sednica slovenačke vlade.

- Ali, za sada se čini da ćemo ići u odluku koja, nažalost, neće biti selektivna. Broj zaraženih u Hrvatskoj raste, kao i broj pozitivnih u Sloveniji, među kojima veliki broj ljudi dolazi sa odmora u Hrvatsku - rekao je Kacin, koji je optužio Hrvatsku da prekasno reaguje na porast slučajeva zaraze.

Ministar Aleš Hojs gostovao je u večernjim satima na programu 24ur, gde je rekao da su se "stvorili potpuno novi uslovi u neposrednom slovenačkom kvartu", zbog čega se mere moraju preoblikovati. Ono što je istina za Hrvatsku uskoro bi moglo da važi i za Austriju, gde se epidemiološka situacija takođe pogoršava.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (1)

branka met

20.08.2020 11:03

Zar je to jedina Hrvatska laž?