Doktor Marko Pekija
privatna arhiva
Doktor Marko Pekija

privatna arhiva

Doktor Marko Pekija, Foto: privatna arhiva

Doktor Marko Pekija (37) zaposlen na Univerzitetskom i kliničkom centru RS (UKC RS), preminuo je nakon više od mesec dana borbe sa virusom korona.

Dr Marko Pekija radio je na Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane.

– Lekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog lekara, te što su bili u prilici da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio – saopšteno je iz UKC.

Dr Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjaluci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gde i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 2013. godine. U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je zasnovao radni odnos 1. marta 2019. godine gde je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Pročitajte: