Milo Đukanović
youtube printscreen
Milo Đukanović

youtube printscreen

Milo Đukanović, Foto: youtube printscreen

Kako saznajemo, njegov rođeni brat, biznismen Aleksandar Aco Đukanović (55) imao je težak infarkt i njegovo stanje je, i pored napora najuglednijih podgoričkih lekara, bilo veoma kritično.

Zbog toga je Milo po svaku cenu želeo da ga privatnim avionom prebaci na neku od najboljih kardioloških klinika u inostranstvu na kojima se rade komplikovani zahvati na srcu.

Kako saznajemo, u opticaju su bile neke klinike u Nemačkoj, Švajcarskoj, pa čak i u Italiji, ali zbog aktuelne situacije sa epidemijom koronavirusa nijedna od tih bolnica nije želela da primi Đukanovića.

Bratu predsednika Crne Gore, prema našim informacijama, stent je na kraju ugrađen na jednoj klinici u crnogorskoj prestonici.

Aco Đukanović je vlasnik „Prve banke“ u Crnoj Gori kao i brojnih lokala i drugih nekretnina, a mediji u toj zemlji nedavno su pisali da on namerava da se ove godine preseli u Švajcarsku i da tamo prebaci i svoj kapital.

Pisalo se i da je pomenuta banka prethodnih godina bila uključena u finansiranje najprofitabilnijih poslova iza kojih je stajala crnogorska država, što je Acu omogućilo da kupi silan „kajmak“. 

Na meti gnevnog naroda

Aco Đukanović poslednji put u javnosti viđen je krajem godine kada su se u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore održavali protesti protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Građani su tada blokirali određene saobraćajnice u glavnom gradu, a zaustavljen je i auto u kom je bio Đukanovićev brat. Tada su mu skandirali „Aco lopove, ne damo ti svetinje“, na šta je on odgovarao „Nisam vam je ništa ukrao“

Komentari (5)

milokliz

28.03.2020 02:29

mogao je braciku poslati u Prištinu na neku od klinika ili možda u žutu kuću pa ako ne uspe operacija srca bar bubrege da mu unovče, čisto da se ne baci.

Luka

28.03.2020 05:13

Shvaatio si na vreme,preseli se u Svajcarsku,inace ode sve kao i sto je doslo.A kuda ce Milo,..

Kostadin

28.03.2020 06:05

A ko ga operisa.

Zoko

28.03.2020 06:40

Izdajice roda svoga

Petrović

28.03.2020 20:38

Čudo nije u Beograd otišao da se leči ?!Milogorci idu tamo kad im dodje" smrtna ura " .