Policija
Alo!/ Dejan Briza
Policija

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Branimir Čolaković iz Valpova proglašen je krivim zbog pevanja bećarca i mora da plati 2.000 kuna, odlučio je danas valpovački sud. Reč je o ponovljenom suđenju zbog bećarca koji je zapevao pred policajkom Marijom Iličić na "Ljeto valpovačko" 2015. godine. Čolaković i njegov advokat najavili su žalbu.

Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapevao je "a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag..." dok je prolazio u blizini nje zbog čega je završio na prekršajnom sudu u Valpovu, jer je PP Belišće smatrala da je uvredio službenu osobu i ogrešio se o ravnopravnost polova.

PROČITAJTE JOŠ:

- Razočaran sam, ovo uopšte nisam očekivao. Moj advokat će podneti žalbu, videćemo. Sutra mi je promocija, završio sam Građevinski fakultet, ali uopšte nemam osećaj. Bećarce ću i dalje da pevam, za to živim. Proste reči neću izostavljati, bećarac nije bećarac ako nije takav - rekao je Čolaković nakon presude.

- Bećarci su ponos ovoga kraja, ovo dete neguje baštinu. Sad će ispasti da smo mi Slavonci svi manijaci i vulgarni tipovi koji vređaju žene. Po ovim zaključcima suda, ispada da više ne bi imali nijednu smotru folklora jer bi se svako mogao osećati prozvanim. Nema onda bećarca, 195 zemalja ovoga sveta poštuje bećarac, mi ga gazimo - rekao je advokat Goran Mrkić.

Prvom presudom iz 2015. godine je oslobođen krivice jer se, kako je smatrao valpovački sud, nije sa sigurnošću moglo utvrditi da se obratio upravo policajki Iličić. Ali, tri godine kasnije Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i mladog "bećara" vratio na sud.

On je ostao pri svojoj obrani iz 2015. godine, kada je, ukratko, izjavio kako nije pevao policajki Iličić, nije je poznavao, i da je nije "ni primetio u masi". Tužilacm pomoćnik načelnika PP Belišće, tražio je, ipak, da mu se pročita iskaz iz policije.