Bakir Izetbegović
Alo!/Marko Đoković
Milorad Dodik

Tanjug/Dragan Kujundžić

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva BiH i jedan od najbližih saradnika Bakira Izetbegovića u SDA, kazao je da bi Milorad Dodik mogao da završi u zatvoru zbog izjave da bi polovina Trećeg pešadijskog puka Oružanih snaga BIH trebalo da nosi uniformu bivše vojske RS!

Pročitajte još:

Džaferović je rekao da bi Dodik trebalo da povede računa o tome šta govori jer, kako je kazao, svi oni koji ga budu poslušali, zajedno sa njim, mogu završiti u zatvoru.

Šefik Džaferović

Printskrin: Youtube/TV1 HD

Šefik Džaferović, Foto: Printskrin: Youtube/TV1 HD

- Gospodin Dodik mora da povede računa o tome šta govori, jer će tim izjavama naštetiti najpre entitetu iz kojeg dolazi, ali i samom sebi. Ovo što je izjavio je teško krivično delo, neka pogleda kako stvari stoje, pa neka vidi da je to pozivanje na izvršenje teškog krivičnog dela - tvrdi Džaferović.

Denis Zvizdić

Profimedia

Denis Zvizdić, Foto: Profimedia

Dodikovu izjavu prokomentarisao je i Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara BiH u tehničkom sastavu, koji je kazao da su „Oružane snage BIH najvažniji garant mira i najbolji primer uspešne unutrašnje integracije BiH“.

- Očekujemo adekvatne reakcije svih predstavnika i institucija EU i ukupne međunarodne zajednice kako bi se javno osudile i institucionalno trajno zaustavile ovakve beskrupulozne provokacije, a ojačali procesi saradnje, mira i stabilnosti u BiH i čitavom regionu - navodi se u Zvizdićevom reagovanju.

Bakir Izetbegović

Alo!/Marko Đoković

Bakir Izetbegović, Foto: Alo!/Marko Đoković