Emir Hadžihafizbegović
printscreen
Emir Hadžihafizbegović

printscreen

Emir Hadžihafizbegović, Foto: printscreen

Emir Hadžihafizbegović, jedan od najpoznatijih savremenih bosanskohercegovačkih glumaca, i pored značajnog broja uloga u filmovima, serijama i pozorištu, na prostorima Srbije i Crne Gore daleko je poznatiji po otvorenoj srbofobiji. Što ga, nesumnjivo, kvalifikuje za gostovanje na RTCG.

Uvrede i pretnje koje je Hadžihafizbegović izrekao na račun Srba – nemoguće je pobrojati. Još je svež njegov nedavni doprinos „multikulturalnosti BiH“, kada je gostujući u emisiji „Nedeljom u 2“ na HRT-u izjavio:

- Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti posle svega ovoga šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im (tzv.) Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna… Sad su se malo s Hrvatskom primirli. Dok se toj političkoj aždaji ne odseče glava posle 30 godina, nema sreće na ovim prostorima - rekao je Hadžihafizbegović.

Emir Hadžihafizbegović

printscreen

Emir Hadžihafizbegović, Foto: printscreen

A pravu priliku da ovaj umetnik, poznat i po izjavi da „Bošnjaku ne sme bik biti važniji od šehida“ – „obnovi gradivo“ i dobro izvređa Srbe dobio je, gde bi drugo, nego na crnogorskom „javnom servisu“, u emisiji Teleskopija.

„Mirotvorac“ Hadžihafizbegović je objasnio da postoje samo „dobri i loši ljudi“, ali…

- Evo doveli glumca jednog iz Bosne na RTCG da priča o svojoj karijeri i umetnosti. Šalim se, doveli su ga da priča o svojoj karijeri i umetnosti, ali ga priča odvela na priču da su Srbi genocidan narod. Sasvim slučajno! - ocenila je Fejsbuk stranica "Bilo je jako neprijatno".

„Sasvim slučajno“, govorio je Emir i o „Državnom udaru“, i u tim naklapanjima praktično ponovio ocene Vuka Draškovića.

- Emir Hadžihafizbegović. Još jedan stručnjak za „državne udare“. Za ovaj u Crnoj Gori koji se nije desio, zaista jeste stručnjak, jer je čovek glumac. Zna glumu, režiju. I dopada mu se scenario i sve. Strah ga je bilo, kaže, šta bi se desilo sa čitavom regijom, da se Crna Gora pomamila. Zanimljivo je to. Na tragu one priče Vuka Draškovića da bi imali „balkansku Siriju“. Svima puna usta priče o amerikama i sigurnostima, vojskama i čudima NATO pakta, Republika Srpska bi pala za dva dana, Srbija nije što je bila, i što sve ne pričaju zadnjih godina… a onda – sve bi sagorelo, da se mala Crna Gora pomami. Vrlo zanimljivo. „Kapiram da baš poštujete istoriju, a? - ironično je prokomentarisao Luka Radonjić na svom Fejsbuk profilu.

Komentari (1)

JOLE DOBAJA

05.12.2019 12:23

Zabraniti serije i filmove gde se on pojavljuje u Srbiju zabraniti ulazak