Ulica u Splitu gde se dogodio incident
Google street view
Ulica u Splitu gde se dogodio incident

Google street view

Ulica u Splitu gde se dogodio incident, Foto: Google street view

Majetić je osuđen jer je, po nepravosnažnoj presudi, 28. jula 2014. godine oko pet sati ujutro u stan u Stepinčevoj ulici u Splitu doveo 24-godišnju poznanicu te je protiv njene volje gurnuo na bračni krevet.

Žrtva je zadobila lakše telesne povrede - krvne podlive levog donjeg dela leđa i levog pazuha.

Pročitajte još:

 

Županijsko državno tužilaštvo teretilo ga je za pokušaj silovanja, no sud je delo prekvalifikovao smatrajući da se nije radilo o tom krivičnom delu.

Naime, ona je te večeri došla s prijateljicom i prijateljem u disko klub na Bačvicama, a pre toga je popila pet, šest piva u jednom lokalu. Njena prijateljica je nekoliko dana pre upoznala Majetića, pa kad su ga videli za stolom u klubu pozvao ih je da sednu. Pili su koktele, a on ju je dok su sedeli neprestano pipkao i mazio čemu se ona, po iskazima svedoka, nije opirala. Oko dva sata prijatelji su krenuli kući, a ona im je rekla da ne ide, da će ostati s Anelom. Koji sat ksnije krenuli su peške prema njegovu stanu u Stepinčevoj, a kad su došli popili su još koju votku, zapalili i džoint.

- Celu noć mi je davala nadu i normalno da sam je pozvao u stan. Nisam imao automobil, pa smo hodali oko tri kilometra. Zvonio joj je mobilni telefon nekoliko puta, a jednom se javila i rekla prijateljima da ne želi da je voze kući. Bio sam siguran da želi seks kao i ja. Nisam je bacio na krevet, ali sam joj stavio ruku na svoj polni organ. Nije htela seks, uveravao sam je, ali je bila uporna i onda sam odustao. Dao sam joj sto kuna za taksi - kazao je Majetić u svojoj obrani.

Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Devojka je oko šest sati stigla stigla kući sa pocepanom majicom, a kad ju je brat video i pitao što je bilo, kazala je da je silovana. Tad je njen otac otišao u policiju i prijavio delo.

Majetić je bio nedostupan organima gonjenja, pa je za njim u januaru ove godine raspisan i evropski nalog za hapšenje. Potom je Interpol Nemačke obavestio sud da je u istražnom zatvoru u Nemačkoj i to od 15. maja 2017. godine zbog seksualnog napada i nanošenja teške telesne povrede.

Tamo je, naime, pokušao da siluje, te je povredio jednu konobaricu koja je po nacionalnosti Srpkinja i to, po iskazu suda, jer mu je rekla da je "ustaša", na što je on poludeo jer nije Hrvat i udario ju je u lice slomivši joj vilicu.

 

Izručen je Hrvatskoj početkom marta ove godine. Iako mu je ukinut istražni zatvor, još neće na slobodu jer ima "obveze" i pred drugim sudovima - traže ga Županijski sud u Zagrebu te Županijski i Opštinski sud u Šibeniku. Dosad je već više puta osuđivan radi prevara i teške krađe.