Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

Tu se skandalozne izjave nisu zaustavile, već:

- Ova država smatra da raspolaže obimnom dokumentacijom koja govori da je značajna imovina nastala do 1918. godine, izgrađena iz budžeta ili prilozima, a koja ima kulturno-istorijska svojstva, morala biti državna. Pa je na krajnje sumnjiv način u katastar upisana na imena nekih privatnih ili javnih lica. Ne želimo nijednu čašu koja je tuđa, ali nećemo prepustiti nešto što je naše - poručio je Đukanović.

Milo Đukanović

Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

Dodao je da je ubeđen da je SPC u početku krenula sa idejom da odbrani svetinje od države kojoj ta dobra pripadaju, ali da su se sada pojavili drugi zainteresovani.

- Svesni su da to ne mogu da urade sa istim igračima, odnosno prosrpskim i proruskim partijama i izvukli su crkvu kao poslednji adut iz rukava. Zbog toga je vrh SPC bagatelisao dobre ponude sa crnogorskih adresa, jer je sada instruisan od ovih adresa kako bi se promenila vlast. A kada se to desi, onda nema ni Crne Gore. SPC služi anticrnogorskim interesima i pokušava da se stavi u ulogu nekoga ko je nadređen Crnoj Gori - kazao je Đukanović.

SPC može da bude samo ravnopravna sa ostalim verskim zajednicama i ni zarez više od toga, rekao je Đukanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

zagor

30.07.2020 17:24

Dace Bog,nećeš dugo!

Dragan

30.07.2020 18:00

Nadamo se da će taj poslednji dah uskoro doći.

branka met

30.07.2020 18:29

Komunjara se bori za crkvu, ali po njegovim kanonima. Pravi despot, pardon firer, pardon poglavnik...