Milo Đukanović
EPA/Srđan Suki
Milo Đukanović

EPA/Srđan Suki

Milo Đukanović, Foto: EPA/Srđan Suki

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović u politiku je ušao u vreme kada je sa roditeljima živeo u iznajmljenom stanu blizu autobuske stanice u Podgorici, a danas je njegovo bogatstvo gotovo neprocenjivo.

Pre dolaska na vlast, nije imao nikakvu imovinu. Kada se osamostalio i odselio od roditelja, sa suprugom Lidijom ponovo je bio podstanar u Dalmatinskoj ulici, takođe u Podgorici.

Procene njegovog bogatstva variraju od desetina, preko stotina miliona do milijardu evra. "Blic" navodi da je prvi čovek "Atlas grupe" Duško Knežević, u nizu optužbi koje je izrekao na račun Đukanovića, rekao da crnogorski predsednik raspolaže bogatstvom od milijardu evra, kao i da je pozadina svih sukoba između njih novac i uticaj na investitore, pa se, prema "Blicu", bogatstvo Đukanovića tako ponovo našlo u fokusu.

Pročitajte još:

 

Ovaj dnevnik navodi da se devedesetih godina prošlog veka za Đukanovića vezivala priča o švercu cigareta kao početnom izvoru kapitala, ali da zvanično ne postoji presuda "jer je putinovskim rokadama premijer-predsednik uspevao da obezbedi sebi diplomatski imunitet".

Milo Đukanović

EPA/ Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/ Boris Pejović

Navodi se da je Đukanović i vlasnik firme "Kapital invest" koju je otvorio "tokom jedne od kratkih pauza na političkoj sceni" i da je preko nje od 2007. do 2013. držao akcije "Prve banke" čiji je vlasnik njegov brat Aco, podigavši kredit od milion i po evra za kupovinu tih akcija koji list naziva "spornim".

Đukanović je vlasnik i firme "Global Montenegro", a nedavno je otkriveno da je 2006. osnovao ofšor kompaniju "Vagor investment limited" na Kipru.

Pročitajte i ovo:

 

Navodi se da je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) bogatstvo Mila Đukanovića procenio na "tek 14,7 miliona evra", a njegovog brata Aca na 167 miliona dolara.

Podatke o imovini sina Mila Đukanovića, za kojeg se ocenjuje da su mu "parktično sve nekretnine pod hipotekama banaka", kao i predsednikove rođene sestre Ane Kolarević za koju se kaže da je "zanimljivo da se njeno ime pominje u 'Rajskim papirima", i njenog sina Edina Kolarevića koji je izvršni direktor firme "DP hotel fasiliti".

 

Komentari (2)

Slavica

10.03.2019 09:17

Secam se i njega i Bulatovica u rucno pletenim vunenim dzemperima...

Goga

10.03.2019 10:34

Pričaju da je prodavao farmerice na Budvanskoj plaži.