CRNOGORCI, A ĐE ĆE VAM DUŠA?! Bliži se sezona, a radnika ni na vidiku! Ovo su razlozi zbog kojih više niko ne želi da radi na Jadranu!

Kako se približila letnja turistička sezona, Crna Gora već traži sezonske radnike.

Ulcinj, Crna Gora, more, plaža, letovanje
Crna Gora, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema procenama Zavoda za zapošljavanje, oko 20.000 sezonskih radnika biće potrebno samo na primorju pa su predstavnici Vlade i poslodavci pozvali domaće radnike da ove sezone pronađu posao na crnogorskom primorju.

Zbog toga je organizovana konferencija “Zaposlimo domaće”. Cilj je, kako su istakli, da se nezaposleni iz Crne Gore zaposle tokom letnje sezone.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić istakao da je da Crna Gora iz godine u godinu smanjuje broj nezaposlenih.

- Iako je u Crnoj Gori i dalje mnogo nezaposlenih, ohrabruje podatak da se iz godine u godinu taj broj smanjuje. U ovom trenutku na evidenciji Zavoda je 38.500 nezaposlenih, što je 18,4 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji period - kazao je Mustafić.

Crna Gora, letovanje
Crna Gora, letovanje, Foto: Printscreen: Youtube

On smatra da će posla biti za oko 20.000 sezonaca na primorju.

Predsednik crnogorskg turističkog udruženja Žarko Radulović kazao je da nema poslodavca u Crnoj Gori koji neće da zaposli domaćeg radnika, jer su radnici sa strane skuplji.

- Mi nemamo dovoljno radne snage. Mi u turizmu imamo potrebu za između pet i sedam hiljada radnika. Naši ljudi neće da rade, jer su male plate. Međutim, one su onolike koliko može da se da u ovom trenutku - istakao je Radulović.

Kazao je da je plata sezonskog radnika u Crnoj Gori oko 500 evra, a da su u regionu jedino u Hrvatskoj veće zarade.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Nada
  03/04/2019 - 00:00
  O čemu priča ovaj Mustafić pa nema većih robova od radnika na primorju.Znamo dobro to mi sa sjevera Crne Gore osiromašio narod pa idemo da nas tretiraju kao stoku
 • Korisnik: Vlajko
  02/04/2019 - 22:28
  Nismo mi njima radnici nego robovi ima i kod njih siromasnih pa ne rade hoce Srbiju da ponizavaju
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi