Merkator S deo je Agrokora
Tanjug
Merkator S deo je Agrokora

Tanjug

Merkator S deo je Agrokora, Foto: Tanjug

Agrokor s današnjim danom odlazi u prošlost, a s radom započinje Fortenova grupa koja će preuzeti poslovanje Agrokor grupe.

Pročitajte još:

 

Udeli u preostalih 30 hrvatskih održivih kompanija preneće se na Fortenovu grupu, a po prenosu udela te kompanije izlaze iz postupka vanredne uprave.

Udeli 82 kompanije koje su izvan Hrvatske kao i onih koje nisu u postupku vanredne uprave na Fortenovu grupu će se prenositi kada i ostala imovina, a prenosi će se evidentirati skladno zakonima merodavnih jurisdikcija, što je ranije moguće i na troškovno najefikasniji način.

Preporučujemo i ovo:

 

Postupak vanredne uprave će formalno trajati dok se ne završi postupak pripajanja starih, neodrživih društava Agrokora d.d. i dok on ne bude brisan iz sudskog registra.

Za danas je sazvana i prva skupština vlasnika nove Fortenove grupe. Ta će se skupština održati u Amsterdamu i mogu da joj prisustvuju svi koji imaju depozitarne potvrde. Na toj će skupštini između ostalog, odlučivati i o imenovanju članova Upravnog odbora Fortenove grupe i njihovim naknadama.

 

U Upravnom odboru će biti ukupno devet članova, od kojih je osam neizvršnih članova i jedan izvršni član, prenose regionalni mediji.