POZNATA POLITIČARKA OSUĐENA NA VIŠE GODINA Bahatila se po Skupštini, a sad mora u zatvor! Teška prevara joj došla glave!

Opštinski sud u Tuzli doneo je prvostepenu presudu kojom je osudio na 30 meseci zatvora Vesnu Švancer, nekadašnju potpredsedavajuću Zastupničkog doma FBiH i bivšeg člana Saveza za bolju budućnost (SBB).

Policija, specijalci
Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Švancer (47) je osuđena zbog krivičnog dela udruživanja radi činjenja krivičnih dela u sticaju s produženim krivičnim delom zloupotrebe položaja i ovlasti uz krivično delo prevare.

Bivša potpredsedavajuća Zastupničkog doma FBiH osuđena je na 12 meseci za krivično delo udruživanja radi činjenja krivičnih dela, potom 16 meseci za produženo krivično delo zloupotrebe položaja, te 4 meseca za krivično delo prevare. Vesni Švancer je tako izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 30 meseci zatvora.

"MI SMO KOLATERALNA ŠTETA" Edi Rama izrekao istinu o Evropskoj uniji: To je kao kada padaju bombe i pogode baštu. Mi smo ta bašta

SKANDAL VEKA UZDRMAO BALKAN! Đukanovići oteli imovinu srpskoj porodici i ne žele da je vrate! Isplivala zvanična dokumenta!

Ona je optužena da je formirala udruženje, u kojem su bili njen vozač Azra Džafić i još neke njima poznate osobe, kako bi u postupku dodele i isplate nepovratne pomoći građanima i neprofitnim organizacijama u FBiH iz planiranih sredstava budžeta Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, uslovljavali da im vrate veći deo isplaćenih sredstava.

Tako su Švancer i drugi članovi udruženja u periodu od marta 2016. do aprila 2018. godine u Sarajevu, Visokom, Tuzli i Koraju, vodeći se ličnim interesima, a ne interesima službe i građana FBiH i suprotno Poslovniku Parlamenta FBiH, kontaktirali građane i neprofitne organizacije, te obećavali, a Švancer i isplaćivala, nepovratnu pomoć u manjim iznosima, a većinu sredstava korisnici su vraćali Švancer ili članovima udruženja.

IZETBEGOVIĆ PODRŽAO NAPAD NA KURDE "Teroristička organizacija PKK je u proteklim decenijama ubila desetine hiljada turskih vojnika, policajaca i civila"

OČI DA MU ISKOPAJU! Naše komšije besne zbog Handkea, ministarstvo izdalo tekst koji vređa sve Srbe!

U optužnici je navedeno da je Švancer, kao organizator udruženja, odobrila ukupno devet isplata korisnicima pomoći, u pet situacija građanima i u četiri neprofitnim organizacijama, koji su, uslovljeni od članova udruženja ili same Švancer, znatan deo isplaćenih sredstava njima i vratili.

Novinar Bojan Dacović ušao u zgradu Predsedništva, Vučić se vanredno obraća! U pitanju je okupacija!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 14.10.2019. 13:18 - 14.10.2019. 13:33 Vučić se ponovo obraća građanima. Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen * Predsednik Vučić obraća se iz Predsedništva * Vučić moli Vladu u Prištini da se "spusti na zemlju" * Takođe apeluje i na međunarodnu zajednicu Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji i ocenio da bi svaki pokušaj „ukidanja" Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca.

Tako je Švancer sebi ili članovima udruženja pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 14.350 KM, novac koji mora vratiti po odluci suda. Presuda nije pravosnažna, a tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe u roku od 15 dana.

Bonus video

Incident tokom protesta taksista na Savskom trgu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi