SVADBA VEKA U BANJALUCI Austrijski političar oženio prelepu Srpkinju!

Da ljubav ne zna za naciju i veru, potvrdili su zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus (40) i njegova izabranica, prelepa Banjalučanka Tajana Tajčić (20).

Johan i Tajana
Johan i Tajana, Foto: Facebook

Njih dvoje su rekli sudbonosno "da" u banjalučkoj crkvi, a posle održali i pravu veliku, mrsnu pravoslavnu svadbu, piše Blic.

Trogodišnju ljubav novopečeni banjalučki zet i njegova izabranica odlučili su da krunišu brakom, te su nakon građanskog venčanja u Austriji, odlučili da u Banjaluci, po srpskim običajima, upriliče venčanje u pravoslavnom Hramu Hrista Spasitelja, nakon čega su svadbeno veselje nastavili u Kristalnoj dvorani hotela "Bosna".

Venčanje u banjalučkoj crkvi
Venčanje u banjalučkoj crkvi, Foto: Facebook

Kako i dolikuje na srpskim svadbama, na njihovom venčanju gosti su se zabavljali uz živu muziku, a nisu izostali ni narodnjaci.

Među zvanicama, između ostalih, bio je i predsednik RS Milorad Dodik sa suprugom Snežanom, ali i mnogi funkcioneri Slobodarske partije Austrije čiji je Gudenus potpredsednik.

Političke simpatije prema Srbima

Novopečeni bosanski zet Johan Gudenus još pre venčanja sa Tajanom javno je iskazivao svoje simpatije prema Srbiji i Republici Srpskoj. On je tako oštro kritikovao priznanje Kosova, govoreći da je "otcepljenje Kosova od srpske matice" bilo ishitreno, a priznanje greška.

 

Inače, Gudenus, jedan od najperspektivnijih mladih austrijskih političara, već je u nekoliko navrata dolazio u Banjaluku i svaki put bi se sastao i sa predsednikom Dodikom, sa kojim je vrlo rado razmenjivao političke stavove jer SNSD, na čijem čelu je Dodik, već godinama sarađuje sa Slobodarskom partijom Austrije.

Međutim, razlog zbog kog su se mladenci odlučili da baš u Republici Srpskoj prave svoju veliku svadbu jeste ljubav prema Banjaluci.

Kako je objasnio poznati Bečlija, on je zajedno sa Tajanom odlučio da se venčaju u Banjaluci ne samo zato što je Tajana odatle već i zato što je zavoleo Republiku Srpsku i njen glavni grad.

Na svadbi bio i Mile Dodik
Na svadbi bio i Mile Dodik, Foto: Facebook

Tajana je naglasila da je za Banjaluku vezuje mnogo toga.

- Iako je Beč grad u kojem sam najduže živela, a s obzirom na to da su moji roditelji poreklom iz Banjaluke, bilo je jasno da će onoga dana kada Gudenus i ja izgovorimo sudbonosno "da", to biti baš u Banjaluci. Uz Beč, koji je naš grad, odlučili smo da pravimo drugi deo proslave u našem drugom gradu, a to je Banjaluka - kazala je ona.

 • Korisnik: gost
  09/05/2017 - 09:18
  on 40 ona 20 to je 20 godina razlike a crkva venčava do 15?? Za više mora patrijarh da odobri...ako je greška i ona ima 30 ok a ako je crkva ovo dopustila..svaka ima čast??
  • Xxx @gost
   09/05/2017 - 21:14
   Crkva dopusta do 14 i dozvola za vecu razliku se trazi od episkopa. Tajana ima 30 godina.
 • Korisnik: Jeca
  08/05/2017 - 16:04
  On je lepsi mnogo lepsi od nje.
 • Korisnik: Tika
  08/05/2017 - 14:24
  Lepuškasta je, ali ne prelepa. Sa srećom im bilo.
 • Korisnik: Andja
  08/05/2017 - 13:29
  A kakve veze ima Dodik sa njima da bi se sastajali ?..
  • Nisi bas bistra @Andja
   08/05/2017 - 14:27
   Pa covek zamenik gradonacelnika u Becu( koji vazi za veoma bitan grad u celom svetu ili je mozda prijatelj sa mladine strane). U krajnjem slucaju sta to tebe briga ?!
 • Korisnik: Kefi
  08/05/2017 - 11:52
  Iz ljubaci nema sta ona 20 on 40 hahahaaah
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs