"MILO NE ZNA ŠTA JE CRKVA JER NIJE KRŠTEN" Amfilohije zadao Đukanoviću udarac od kog se neće OPORAVITI! Raskrinkao njegove BESPRAVNE RADNJE!

Neočekivano!

 

Đe mene nađe, Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP Risto Božović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da je predsednk Crne Gore Milo Đukanović čovek politike i da "ne zna šta je crkva".

Amfilohije dodaje da "Đukanović ne može ni znati šta je crkva kad nije kršten".

"On je čovek političar, i on je čovek partijski, njemu je crkva isto što i partija. On ne zna šta je crkva, ne može ni znati kad nije kršten. I onda podređuje crkvu politici, i onda i mene napadaju, kao ja sam sad eksponent neke velikoruske ili velikosrpske ideje, to je potpuna besmislica", rekao je Amfilohije u intervjuu za RTS.

EKSKLUZIVNO ZA ALO! Jedino obraćanje Nenada Jezdića nakon napada lažne elite!

Naglašava da je, pre svega, hrišćanin, episkop pravoslavne crkve, hrišćanske.

"A crkva kojoj pripadamo, ona se naziva srpskom, ruskom ili grčkom, s obzirom na njeno geografsko prisustvo, ili s obzirom na broj vernika, ali ona je po svojoj suštini vaseljenska, nema nacionalni karakter", kazao je Amfilohije.

Vučiću nož u leđa zabili ovi članovi SNS! Počinje KONAČNI OBRAČUN!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 20.08.2019. 17:01 Neočekivano! Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Velike promene dogodiće se u Srpskoj naprednoj stranci, a predsednik Srbije i naprednjaka više puta najavio je da će te promene biti korenite, a ne kozmetičke!

Na napomenu da je Đukanović ove godine najavio da će raditi na obnovi autokefalne crnogorske crkve, Amfilohije kaže da se suštinski ne vidi da se dogodila bilo kakva promena u međuvremenu.

"Ta ideja da država stvara crkvu, i to sekularna država, to je zaista jedinstveni fenomen", ocenio je mitropolit crnogorsko-primorski.

VANREDNO UKLJUČENJE NA RTS! Predsednik Vučić direktno iz Njujorka saopštava vesti od kojih Srbija strepi!

Na pitanje da li u bilo kakvoj podeli uloga postoji bilo kakva mogućnost da bude crnogorski patrijarh nekakve nove crkve, Amfilohije je odgovorio:

"Novi patrijarh (smeh)? To je apsolutna laž. To jedino ako bih izgubio pamet, i savest, i svest. To su laži koje se šire iz krugova iz Crne Gore, a bojim se i iz Srbije se takve laži prenose".

OTKRIVENI IZDAJNICI! Vučiću nož u leđa zabili ovi članovi SNS! Počinje KONAČNI OBRAČUN!

"I radujem se Bogu što imam patrijarha Irineja, našeg Ccačanina, to je moj patrijarh jedini koga ja priznajem i do sada i dok sam ja živ, i dok je on živ", kazao je Amflohije.

Na podsećanje da je aktuelan i Zakon o slobodi veroispovesti, o kojem bi Skupština trebalo da raspravlja, i pitanje postoji li mogućnost da Morača, Đurdevi stupovi, Petrova crkva postanu vlasništvo države Crne Gore, mitropolit kaže da "oni, recimo, mogu da traže crkve, po tom njihovom principu, koje su građene za vreme kralja Nikole".

"Ali šta će sa manastirima Morača, Savina, Ostrogom, Ostrog je bio sedište Zahumsko-hercegovacke mitropolije za vreme Svetog Vasilija, šta ćemo sa tim, ako se uzme princip države ili nacije, ako je neko Srbin, onda je Sveti Vasilije Ostroški iz Hercegovine. Ogromna većina naroda se odupire tom predlogu zakona, 100.000 ljudi je potpisalo tražeci da se taj zakon ne primenjuje", rekao je Amfilohije.

RAZLIČITI ARŠINI ZA VLAST I OPOZICIJU Žao mi je što Antonijević nije čuo, svašta je propustio

Na pitanje da li se kaje nekad zbog nečega što je izgovorio, mitropolit crnogorsko-primorski odgovara da sigurno nekad izleti neka teža reč.

"Suštinski ja mislim da je to obmana kod ljudi, ja se bavim brigom o narodu, ja se ne bavim politikom, bilo kakvim partijašenjem", zaključio je Amfilohije.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Bojan
  21/08/2019 - 13:57
  Исто се догодило у Скопљу након II светског рата када је стваран македонски народ , македонски језик и отета од Пећке патријаршије Охридска архиепископија. Већ виђено, само што им у Црној Гори неће проћи
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi