Željko Komšić
Wikipedia commons/Official White
Željko Komšić

profimedia

Željko Komšić, Foto: profimedia

Sa crnogorskim narodom i dalje ćemo održavati prijateljske odnose, a što se tiče nove vlasti to će zavisiti od poteza koje budu povlačili, a ako se po jutru dan poznaje onda ne sluti na dobro, ali želim da verujem da će se Crna Gora vratiti na put evroatlanskih integracija i građanske države, izjavio je član Predsedništva BiH Željko Komšić.

Poruke o novim Srebrenicama koje se sada plasiraju iz krugova pristalica nove parlamentarne većine treba da zabrinu celi svet, jer očito je da mi ovde u regionu još uvek imamo posla sa tom politikom mržnje i zločina.

Na pitanje zašto je otvoreno podržao Mila Đukanovića, Komšić je za portal klix.ba rekao kako je iz prethodnih odgovora jasno zašto je podržao Đukanovića.

Da li će Milo Đukanović morati da napusti Crnu Goru?

 

"Milo Đukanović je obnovio nezavisnost države Crne Gore, uveo Crnu Goru u NATO, doveo je pred vrata Evropske unije, harmonizovao unutrašnje odnose u državi, zaštitio nacionalne manjine. Radi se o državniku sa kojim smo rešili sva pitanja između naše dve države, i upravo je njegovo delovanje jedan od glavnih razloga zato što nemamo otvorenih pitanja", rekao je Komšić.

Prema njegovoj oceni, "nova parlamentarna većina sastoji iz dva elementa - jedan koji podržava četničko divljanje i drugi, slabiji deo, koji to možda i ne podržava, ali se četnika boji i nema snage da im se suprotstavi".

"Nažalost, zahvaljujući novoj većini, zvaničnom Beogradu i SPC, probuđen je velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu. Ali neka ne zaborave da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska, a tako će i ostati. Neka se ne zanose, mi ih se ne bojimo", rekao je Komšić.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

ors

02.09.2020 23:58

Čuj Banja Luka bosanska