Zdravko Krivokapić
Printscreen youtube
Zdravko Krivokapić

Printscreen youtube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen youtube

Pregovori o formiranju nove vlasti predstavnika tri koalicije počeli su sinoć, ali nije otvarana priča o čitavom paketu sporazuma, koji bi značio podelu vlasti, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Načelni stav je da na osnovu izbornog rezultata premijersko mesto treba da pripadne koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, dok će druga po jačini koalicija - “Mir je naša nacija”, verovatno preuzeti mesto šefa parlamenta.

Iako je juče bilo spekulacija o konkretnim imenima, takav dogovor nije postignut niti se ulazilo u te detalje.

U pregovaračkom timu koalicije “Za budućnost Crne Gore” su nosilac liste Zdravko Krivokapić, funkcioneri Demokratskog fronta Predrag Bulatović, Slaven Radunović i Branko Radulović, Dragan Ivanović funkcioner Socijalističke narodne partije i profesor Vladimir Božović iz Matice srpske.

Da li će nova vlast doneti boljitak Crnoj Gori?

 

Koaliciju “Crno na bijelo” predstavljali su funkcioneri GP URA Dritan Abazović, Zoran Mikić, Filip Adžić, a koaliciju “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i Boris Bogdanović (Demokrate) i Miodrag Lekić (Demos).

Jedan od izvora ispričao je da je razgovor, koji je trajao oko četiri sata, bio načelan i uvodan. Da se razgovaralo o tome kakve su obaveze i odgovornosti pred novom vlašću, na koji način je najbolje doći do rešenja, o dinamici rada, te programu buduće vlade čiji su temelji sadržani u sporazumu koji su lideri tri koalicije ranije potpisali.

Njime se, kako je ranije objavljeno, istrajava na dosadašnjoj politici evropskih integracija i članstva u NATO-u, kontinuitetu regionalne politike i državnim simbolima.

Dritan Abazović sinoć je za Televiziju Crne Gore rekao kako je važno da nova vlada dobije međunarodnu podršku i da ne bude nikakve opstrukcije, kao i prilikom potvrde izbornih rezultata.

PROČITAJTE JOŠ: