EVROPA ZGROŽENA HRVATIMA Tuku, pljačkaju i siluju migrante, jeziva tortura čak i nad maloletnim licima!

Sve se dogodilo u blizini pograničnog grada Velika Kladuša, u kom se nalazi improvizovano šatorsko naselje u kojem je utočište našlo oko 700 izbeglica i migranata.

Migranti, Hrvatska
Migranti, Hrvatska, Foto: Printscreen youtube

Hrvatska se ponovo našla na udaru evropskih institucija zbog premlaćivanja, pljačkanja i seksualnog zlostavljanja migranata koje su od 12. do 16. oktobra počinili hrvatski policajci. Izveštaj uz fotografije i medicinske zapisnike objavilo je Dansko veće za izbeglice (DRC).

- Svedočenja koja su prikupljena među žrtvama nasilnih vraćanja su zastrašujuća. Više od 75 migranata je za samo nedelju dana prijavilo nehumano postupanje, premlaćivanje i seksualno zlostavljanje - rekla je generalna sekretarica DRC Šarlot Slente.

Sve se dogodilo u blizini pograničnog grada Velika Kladuša, u kom se nalazi improvizovano šatorsko naselje u kojem je utočište našlo oko 700 izbeglica i migranata.

- Sve osobe koje su razgovarale s predstavnicima DRC imale su vidljive rane (modrice i posekotine), kao rezultat nasilja koje je počinila hrvatska policija. Prema izjavama žrtava, nasilno vraćanje preko granice uključivalo je brutalno ponašanje, degradirajuće postupanje, kao i pljačku i uništavanje ličnih stvari migranata, uključujući i maloletnike - navodi se u izveštaju, prenosi Republika.

O premlaćivanju migranata pisao je i britanski Gardijan, posle čega se oglasio hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je demantovao pisanje lista. Ipak, on je najavio sprovođenje istrage o najnovijim događajima kako bi se utvrdilo šta se dogodilo kod Velike Kladuše.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi