Zdravko Krivokapić
Printscreen youtube
Zdravko Krivokapić

Printscreen youtube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen youtube

Krivokapić je rekao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države posle propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet.

- Optužbe o mešanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primer koji potkrepljuje te tvrdnje - rekao je Krivokapić, prenose "Vijesti".

On je najavio da će novi zakon o slobodi veroispovesti biti donet aktivnim dijalogom i uz učešće verskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o poreklu imovine koji je obećan građanima.

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i da je nova vlada "u obavezi da popravi odnose dve države".

Da li će sporni zakon biti ukinut?

 

On je uveren i da su "stvari u vezi sa formiranjem nove vlade jasne".

- Verujem da će naši partneri iz Demokrata i URA održati reč. Stoga, neočekivane obrte bih u startu isključio. Pred Crnom Gorom je veoma težak period, jer se decenijama promašene ekonomske i razvojne politike DPS-a dodao globalni potres, pandemija virusa Kovid-19 - kazao je Krivokapić.

Upitan ba li će u ekspertskoj vladi biti mesta i za eksperte iz DPS, odgovorio je:

- To što se neko aktivno bavio politikom ne treba da bude kriterijum koji bi nekoga isključio iz buduće vlade, posebno ako se radi o ličnosti zavidnih profesionalnih referenci. Što se tiče kadrova koje je imenovao DPS, niko od ljudi koji su svoj posao obavljali savesno i u skladu sa zakonom, ne treba da brine za svoje pozicije jer nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam - dodao je Krivokapić.

On je ponovio da je buduća vlada otvorena za sve manjinske narode.

Istakao je i da građani Crne Gore, imaju velika očekivanja od buduće vlade.

PROČITATE JOŠ: