Zdravko Krivokapić
Printscreen/YouTube
Zdravko Krivokapić

Printscreen/YouTube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen/YouTube

A kad je uspeo u prvoj misiji, nema razloga, kako pokazuju istraživanja i analize, da uspešna ne bude i druga: rušenje večitog vladara Crne Gore Mila Đukanovića na izborima 30. avgusta, piše Srpski Telegraf.

Kako ste se odlučili da izađete na crtu Milu Đukanoviću?

Građani, kako pokazuju analize, u vama vide šansu za promenu, jeste li vi taj koji bi mogao Đukanovića da pošalje u političku penziju?

Ja ne želim nikoga da šaljem u penziju, svaki čovek je vredan božje milosti. Ja pouzdano znam da sledim glas naroda, narod je taj koji hoće promene i smenu ovog režima. Tu sam jer mnogi tvrde da je to u ovom trenutku dovoljno dobro rešenje. Očekujem apsolutnu pobedu. Bez obzira na unapred poznate prednosti vlasti, a tu mislim na veliki broj fantomskih birača, oblike političke korupcije poput jedno radno mesto za četiri glasa i tako dalje, narod je svestan zloupotreba, prevara i ujedno se oslobodio nametnutog straha. Sve je jasno i jednostavno. Narod će izaći na izbore i demokratski reći ne ovom režimu.

Mislite li da bi Đukanović, u slučaju poraza, mirno predao vlast?

Ne znam šta namerava gospodin Đukanović, ali mora da se priseti svog dolaska na vlast. Tada je samo jedna komanda „postupi po naređenju“ donela vlast Đukanoviću. Postoji jevanđeljsko pravilo: „Ko se mača lati, od njega i strada.“ Smatram da je gospodin Đukanović toliko mudar da neće izazvati bilo kakve nemire.

Plašite li se da bi Đukanović ipak mogao da izvuče nekog keca iz rukava tokom kampanje? Ili je vaša prednost što nemate mrlju u karijeri, političku prošlost, pa niste laka meta napada?

Milo Đukanović

youtube/ Al Jazeera Balkans

Milo Đukanović, Foto: youtube/ Al Jazeera Balkans

Nikada se nisam kartao. Keca ko ima, neka izvlači. Sve su pokušali. I tobož da uvedu moratorijum na Zakon o slobodi veroispovesti, pa da koriguju svoje stavove i u dijalogu pokušaju da isprave nepopravljivo i u minut do 12 usvojili su novi Zakon o PIO i dali po 200 evra najsiromašnijem sloju, međutim, narod je svestan da to rade zbog izbora i više im ne veruje. Tajne službe će verovatno na bazi neistina i poluinformacija da blate, ali oni su to već i do sada radili i trenutno rade.

Šta biste prvo uradili kada pobedite? Da li biste ukinuli i taj sporni zakon?

Apsolutno, ukidanje zakona. Formiranje vlade koja bi bila kompetenta i spremna da se uhvati ukoštac sa mnogobrojnim problemima. Ja sam hrišćanin i zasigurno u sebi ne nosim potrebu za revanšizmom. Smatram da treba pokrenuti odgovornost za silne promašaje, kao upozorenje da se to više nikada ne desi. Danas imate mnogo gladnih, a oko 1.000 njih kojima pretiče i med i mleko.

Kako ocenjujete odnose Crne Gore sa Srbijom?

Šta je vaš adut? Čime ćete da pobedite Đukanovića, koji je 29 godina na vlasti?

Apsolutna vlast ima svoju zakonitost. To je kraj jedne apsolutne vlasti, apsolutna vlast se apsolutno zloupotrebljava jer mi ćemo da pobedimo istinom, čojstvom i poštenjem.

Veliki ste protivnik Zakona o slobodi veroispovesti, vaša poruka je „profesori ne daju svetinje“. Računate li na podršku Crkve?

Crkva je rekla što je do nje, ona se neće uključiti u politiku. „Profesori ne daju svetinje“ je prirodna reakcija na beščasni zakon, na vređanje inteligencije, neprimerenu odbranu neodbranjivog. Zakon se ne može popraviti, mora se povući i doći do novog zakona u čiju izradu će biti uključene sve zainteresovane strane.

PROČITAJTE JOŠ: