PRETI JOJ TRI GODINE ZATVORA Podignuta optužnica protiv Milogorke koja je uništavala dokumenta na glasanju!

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Podgorica tereti Orlandić za krivično delo uništavanje dokumenata o glasanju

Policija Crna Gora
Policija Crna Gora, Foto: Printscreen Facebook

Osnovno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Milene Orlandić, koja je vršeći uvid u izborni materijal u ime Demokratske partije socijalista (DPS), pokušala da izazove nepravilnost na biračkom mestu i stvori, kako je sumnjala opozicija, uslove za ponavljanje izbora, javljaju Vijesti.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Podgorica tereti Orlandić za krivično delo uništavanje dokumenata o glasanju, za šta je zaprećena najblaža kazna - novčana ili zatvor do tri godine.

Orlandićeva je uhapšena 2. septembra nakon što je u ime DPS-a vršila uvid u izborni materijal Opštinske izborne komisije Podgorica, kada je pokušala da skloni dva kontrolna kupona s biračkog mesta, kako se ne bi slagali s brojem glasačkih listića.

Da li će Milo odgovarati pred zakonom?

Ukupan broj glasova: 134

  • Hoće sigurno: 59% (79)
  • Ne, ne verujem: 31% (42)
  • Možda: 10% (13)

O tome je sačinjen zapisnik koji su potpisali članovi OIK i pozvana policija.

Isto tužilaštvo takođe je u hitnom roku podnelo optužni akt i protiv članice podgoričkog odbora DPS-a Dušice Vulić zbog sumnje da je izvršila krivično delo povreda slobode opredeljenja pri glasanju, saopštila je ranije portparolka ODT-a.

Vulićeva se čuje na snimku koji je 18. avgusta objavio portal In4s kako uslovljava kandidata za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore podrškom DPS-u za parlamentarne izbore koji su održani 30. avgusta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi