"BiH i Kosovo povezuju srpski zločini, ova zemlja pripada nama, a ne Srbima"

Jedino što povezuje Kosovo i BiH su zločini, poručuje Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića, uz stav da rešenje za KiM neće biti povezivano sa Bosnom i Hercegovinom, jer je rešenje za BiH, kako navode u saopštenju, postignuto pre 25 godina u Dejtonu

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

To je ta stranka navela u zaključcima nakon današnje sednice, prenosi portal Klix.

- Jedina poveznica BiH i Kosova su zločini i etnička čišćenja počinjena od srpske strane. Politika secesionizma i nacionalizma neće rezultirati podelom BiH, ali će dovesti do novih političkih, a time i ekonomskih problema, i u najgorem scenariju do novih konflikata - navodi SDA u zaključcima nakon sednice.

SDA takođe navodi da Trebinje nije srpski grad, i da RS nije srpski entitet, već da oboje pripadaju BiH, reagujući na nedavne izjave prilikom posete predsednika Srbije Banjaluci.

Stranka je ocenila i da ima delimične istine u stavu Dragana Lukača da je iz BiH ispirisan niz terorističkih akata u svetu, ali kao primer ne navodi muslimanske ekstremiste, već Brejvika u Norveškoj, koji je, podsećaju, bio inspirisan delom Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Istovemeno SDA je najavila da će pokrenuti aktivnosti na rešavanju statusnih prava Bošnjaka u RS, kako bi se, kako navode, izjednačila prava i ustav RS sa ustavom BiH.

Povezane vesti

 • Korisnik: Vip
  06/08/2020 - 17:56
  A to sto su srbi ziveli na tim teritorijama i pre mulsimana nikom nista. Smesni ste vise sa tim izjavama o muslimanima kao jedinima koji imaju prava.
 • Korisnik: Srbin iz Republike Srpske
  06/08/2020 - 17:08
  Koliko je tvoja ta zemlja toliko je i moja zapamti Bakire...I babo ti je mislio tako ali zapamti da je BiH i Srpska i Hrvatska isto koliko je i tvoja i nemoj je svojatati..
 • Korisnik: Cvetko
  06/08/2020 - 14:05
  Ne da je Trebinje srpski grad nego je to i Sarajevo . Vidimo se devetnaestog ovog mjeseca kod crkve Sv. Preobraženja u Pofalićima , Bakire
 • Korisnik: Matori
  06/08/2020 - 09:48
  Pa i ti si Srbin po poreklu ako se osećaš turčinom idi u Tursku, BiH je vazda bila srpska zemlja
 • Korisnik: Coa
  06/08/2020 - 09:43
  Ćuti bagro ogavnapAREZ
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi