Srđan Knežević
Privatna arhiva
Srđan Knežević

Privatna arhiva

Srđan Knežević, Foto: Privatna arhiva

- Albanska mafija je pomogla Kaloštroviću da ilegalno pređe srpsku granicu! Njemu je ranije bio zabranjen ulazak u Srbiju, ali je posle incidenta u Budvi i potere policije tražio pomoć prijatelja da se skloni iz Crne Gore. Utvrđeno je da je džip sa tablicama UNCHR-a kojim je ušao u Srbiju navodno korišćen u brojnim pljačkama - kaže naš izvor blizak crnogorskom podzemlju.

- Reč je o nekom sukobu između Kaloštrovića i Kneževića koji se dogodio ranije u Beogradu. Kaloštrović je pripadnik klana iz Bara i blizak je Luki Bojoviću. Dobar je s braćom Ognjenom i Mladenom Kažanegrom, bokserom Nikolom Sjekločom i Markom Ljubišom Kanom (51), koji je označen kao pripadnik barsko-budvanske kriminalne grupe i koji je preživeo čak tri atentata. Kaloštrović je blizak i sa „surčincima“ i sa „dorćolcima“. Stalno ih dočekuje u Petrovcu i na Svetom Stefanu, a oni njega goste u Beogradu. Mnogo je ojačao u poslednjih nekoliko godina i ima jake veze i saigrače u beogradskom podzemlju - kaže naš izvor blizak sudu u Kotoru i ističe da istraga još taje.

Srđan Knežević

Privatna arhiva

Srđan Knežević, Foto: Privatna arhiva

- Na snimku incidenta koji se dogodio 24. avgusta u Budvi vidi se da je Aleksa Stanković bio prisutan na terasi kafića u intervalu od 20 do 20.40, a incident se, prema izjavama svedoka, desio oko 22.30. Postoje tri različite izjave svedoka. Interesantno je da se nijedna ne poklapa sa Kneževićevim izjavama, zbog čega se utvrđuje da li svedoci štite tužiočevog sina ili je Knežević iz straha nešto prećutao. Aleksa jeste malo više bahat, ali za sada nema pouzdanih dokaza da je učestvovao u ovome. Moguće je da je neko isekao deo snimka na kojem se on vidi - kaže naš izvor blizak istrazi.

Posle pisanja srpskih medija o incidentu u Budvi, Milan Knežević, lider Demokratskog fronta, sazvao je vanrednu konferenciju za novinare i zatražio hitnu ostavku tužioca Ivice Stankovića. On je potvrdio da se na snimku vidi da je i Aleksa Stanković maltretirao vlasnika „Knez petrola“. Lider Demokratskog fronta je pozvao predsednika Osnovnog suda u Kotoru da javnosti pokaže snimak i podsetio da je Kaloštrović uhapšen u Beogradu pod lažnim imenom i sa policijskom značkom Uprave policije Crne Gore. 


Tatin sin zaštićena ličnost

Iz uprave policije u Budvi saopštili su da je protiv Kaloštrovića podignut optužni predlog zbog krivičnog dela samovlašća.

- Aleksa Stanković, sin vrhovnog državnog tužioca, u noći incidenta se u kafiću zadržao manje od pola sata. U pratnji štićene ličnosti bio je samo jedan službenik uprave policije, koji nije zapazio nijednu incidentnu situaciju - piše u saopštenju policije. Aleksa Stanković je u izjavi za „Vijesti“ negirao učestvovanje u tom incidentu i rekao da će tužiti sve koji ga povezuju s tim događajem.

Pročitajte još:

Komentari (1)

vlada

09.10.2020 10:59

A gospodin Knežević čist biznismen? Otišao mečki na rupu, ispitati poreklo imovine, i kako to da samo on može da radi i njegova firma? A druge zatvorili? On izgleda Bogom dat za takvu firmu, ili je drugo nešta posredi, uglavnom mislim da bi naša država trebala ispitati poreklo novca za takvu imperiju, i naravno, da li se plaća porez državi.