ZAEVU PUCA TLO POD NOGAMA! Albanci izigrali premijera Makedonije!

Nakon sastanka lidera vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zorana Zaeva i lidera albanske DUI Alija Ahmetija saopšteno je da nije postignut sporazum o formiranju parlamentarne većine, prenose makedonski mediji.

Zoran Zaev
Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP

"Žalim što ne mogu danas da saopštim da imamo dogovor sa stranama sa kojima smo razgovarali, logično razgovori se nastavljaju naredne dane, odmah što možemo to ćemo i saopštiti putem medija", izjavio je Zaev nakon sastanka sa Ahmetijem.

On je dodao da se neće gubiti previše vremena u podeli resora zato što se otprilike zna ko će gde učestvovati.

"Verujem da nemamo mnogo vremena da gubimo u podeli resora, skoro znamo ko je gde spreman da preuzme odgovornost. Nadam se da će to bidi što pre", rekao je Zaev.

I Ahmeti je rekao da dogovor nije postignut, ali da je optimist da će se pregovori nastaviti.

Skoplje
Skoplje, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Dogovor nije postignut ali nadamo se da je takav dogovor moguć zato što država ne treba da ostane bez izvršnu vlast", kazao je Ahmeti.

On je dodao da je državni interes da se nastavi partnerstvo koje je zatvorilo značajne teme poput učlanjenja u NATO i početka pregovora sa EU.

U Severnoj Makedoniji 15. jula održani su prevremeni parlamentarni izbori.

Na tim izborima vladajući SDSM je osvojio 46 mandata, opozicioni VMRO-DPMNE 44, albanska DUI 15, Alijansa za Albance i Alternativa 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno poslaničko mesto.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi