Đe mene nađe, Milo Đukanović
AP Risto Božović
Milo Đukanović slavi pobedu

AP/Risto Božović

Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

Demokratska partija socijalista još jednom je pokazala svoje dvolično lice.

Tako je ta stranka prilično mlako reagovala na skandalozno ističanje zastava "velike Albanije" i terorističke "OVK" nakon proglašenja rezultata lokalnih izbora u Tuzima.

Pročitajte još:

DPS potom bezmalo moli Albance da slične radnje "više ne ponove".

- Uvereni smo da je sinoćnje ponašenje bilo samo ružan incident koji se više neće ponoviti ni u Tuzima ni u bilom kom drugom kraju Crne Gore, uz napomenu da država apsolutno ima kapacitete da na svaki način zaštiti ustavom definisani građanski koncept države - poručili su iz Demokratske partije socijalista.

 

S druge strane, DPS nije štedeo reči osude i pretnje, povodom vijorenja srpskih zastava na proslavi opozicione pobede u Beranama 2014. godine.

- Bez ijednog obeiležja države u kojoj su rođeni, u kojoj žive, isticanjem zastave i klicanjem imena druge države, koalicija SNP i DF nastavlja da prkosi građanskoj Crnoj Gori - piše u tadašnjem saopštenju DPS.

DPS je tada ocenio da je ta proslava pokazala da "ne jenjava njihova strast prema antidržavnom projektu“ koji su, kako se navodi, DF i SNP zastupali u vreme referenduma o nezavinosti Crne Gore.