Bojan Jovanovski
Instagram
Bojan Jovanovski

Instagram

Bojan Jovanovski, Foto: Instagram

* Bojan Jovanovski poznat i kao Boki 13 propevao posle hapšenja

* Na saslušanju izneo da ima dokaze protiv premijera Zaeva

* Rekao da su ključni dokazi kod njegove majke

Severnomakedonska rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao "Boki 13", rekao je policiji na saslušanju da ima dokaze protiv premijera te zemlje Zorana Zaeva i njegovih saradnika među kojima je i njegov savetnik Zoran Bašanović.

Kako je naveo, dokaze o umešanosti u aferi "reket" sačuvao je na sigurnom i to na više adresa.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Boki 13 se sumnjiči za reketiranje biznismena Jordana Kamčeva od koga je uzeo 1,5 miliona evra u kešu kako specijalna tužiteljka, štićenica Zaeva, Katica Janeva ne bi podnela zahtev za produženje njegovog pritvora.

 

Jovanovski je na saslušanju rekao da će se u Makedoniji dogoditi politički zemljotres bude li mu se nešto dogodilo u zatvoru, kao i da će se otvoriti Pandorina kutija i da niko neće biti pošteđen.

Boki 13

Printscreen

Boki 13, Foto: Printscreen

 


- Ako me ubijete u zatvoru pašće i mnogi političari, a tu mislim i na Zaeva i njegovu vladu. Imam dokaze protiv Zaeva i državnog vrha. I sve sam ostavio na sigurnom kod majke i na još nekoliko adresa. Ako mi se nešto dogodi, ako me ubijete, obesite i to pokušate da predstavite kao samoubistvo, budete li me ovde tukli, mučili, zastrašivali, u Makedoniji će biti politički zemljotres - rekao je Boki 13 na saslušanju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Te pretnje nisu naivne i da su u igri "ozbiljni ljudi i ogromne pare", jer je Boki 13 reketirao mnoge, i ovaj slučaj je samo "vrh ledenog brega".

- Viđao se sa ministrom policije Oliverom Spaskovskim i gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim, kao i Aleksandrom Kiracovskim, bivšim generalnim sekretarom SDSM, stranke na čijem je čelu Zoran Zaev. On je održavao veze i sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrijevskim - rekao je izvor lista.

Bojan Jovanovski, Boki 13

Printscreen Youtube/МАКФАКС

Bojan Jovanovski, Boki 13, Foto: Printscreen Youtube/МАКФАКС

 

Kako se navodi, Jovanovski se viđao i sa stranim diplomatama, poput ambasadora Slovenije, Velike Britanije i drugima.

Jovanovski je smešten u "haško odeljenje" zatvora u Skoplju gde nema luksuza na koji je navikao - izolacija je loša, a ćelijama je neophodna rekonstrukcija.

On ćeliju deli sa jednim pritvorenikom, zbog bezbednosne procene da ne treba da bude izdvojen.

U četvrtak je italijanski portal La Verita objavio snimak na kome se vidi da je Boki 13 sa svojim prijateljem Zoranom Mileskim, koji je isto uhapšen, uzeo od Kamčeva 1,5 miliona evra u kešu.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

 

 

Komentari (2)

Jana

10.08.2019 11:14

Kad ste dozvolili da ovo upravlja drzavom,za bolje i niste makedonci.

aca smederevac

10.08.2019 11:27

Banana S Makedonija je zrela za rasturanje -nisu normalna drzava .Na ravne casti Srbiji ,Bugarskoj ,Grackoj i Albaniji.