Poznat kao sajber sveštenik: Gavrilo Vučković
Facebook
Poznat kao sajber sveštenik: Gavrilo Vučković

Facebook

Sveštenik, ilustracija, Foto: Facebook

Njih tridesetak već imaju rok od mesec dana da napuste državu, dok se za ostalih dvadesetak to očekuje, kaže protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

- Nalog MUP-a Crne Gore kojim se otkazuje gostoprimstvo za više od 30 nerezidentnih sveštenika i monaha, koji službuju u nekoj od četiri Eparhije SPC u državi Crnoj Gori, nastavak je protivpravnih radnji kojim se nastavlja progon sveštenstva i monaštva, posebno Mitropolije i crnogorsko-primorske (MCP) - rekao je Džomić za "Politiku".

Milo Đukanović

Tanjug

Milo Đukanović, Foto: Tanjug

On je izrazio čuđenje zbog ovakvog postupanja MUP-a Crne Gore, jer je tokom prethodne dve godine u redovnom i uobičajenom postupku, svim ovim osobama odobravan privremeni boravak na osnovu obavljanja svešteničke službe.

- Tokom nekoliko prethodnih meseci dobili smo više od deset rešenja MUP-a kojim se našim sveštenicima, monasima, mohaninjama i svešteničkim porodicama odbija produženje privremenog boravka u Crnoj Gori na osnovu obavaljanje verske službe - navodi Džomić, inače koordinator Pravnog saveta Mitropolije i pravnog zastupnika svih sveštenika i monaha.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu, ukazuje, nije promenjen nijedan propis u Crnoj Gori.

- Smatram da takvo postupanje MUP-a nije motivisano pravnim nego političkim razlozima. Ne razumem zašto resor na čijem je čelu Mevdludin Nuhodžić pokreće takvu sinhronizovanu akciju koja nema nikakve veze sa pravom i činjenicama - kaže on.

Džomić navodi i da je pravni tim mitropolije uložio žalbe na ovakva rešenja, ali da je svaka odbijena, te da su nove žalbe poslate na dresu Upravnog suda.

Komentari (3)

miroslav moric

27.12.2018 14:05

spijuni pedofili sve od zla oca jos gore majke.

Milan

27.12.2018 14:13

milo ustaso

Eeee Milo

27.12.2018 15:20

Ako nema u cg ima u Bgd Laza Lazerevic za tebe i slicne, cekaju te Rasirenih ruku