Milutin Mrkonjić
Goran Srdanov
Milutin Mrkonjić

Goran Srdanov

Milutin Mrkonjić, Foto: Goran Srdanov

Milutin Mrkonjić, počani predsednik SPS-a, uzvratio je na napade ministarke građevine Zorane Mihajlović poručivši joj da je profesionalni dilentant i politička neznalica koja je opijena svojim ambicijama.

- Ma koliko bio slab prema ženama, ovo sa ministarkom u poslu koji ne zna, za koji je profesionalni dilentant i politička neznalica i za koji uopšte nije kompetentna ne mogu da prećutim. Lakše mi je zato što se i ona ne ponaša kao dama, verovatno opijena značajem svoje funkcije i svojim ambicijama - započeo je on svoju priču za „Alo!”.

- Deli stručne lekcije svima na sve strane u poslu koji ne zna, unosi haos po gradilištima, isključuje izvođače sa gradilišta, mada to, naravno, nije njen posao bez ikakve potrebe, potcenjuje i vređa ljude i inženjere, preti, grdi i otvara novu državnu građevinsku firmu, za kojom nema nikakve potrebe, jer imamo sasvim dovoljno izvođača koji taj posao dobro znaju. Takođe usred realizacije velikih projekata kao što su Koridori 10 i 11 spaja preduzeća „Koridori Srbije“ i „Puteve Srbije“ bez konsultacije sa svetskim bankama koje su dale novac, i to sve samo zbog toga da pravi reklamu koja nije potrebna - istakao je on.

Zorana Mihajlović

Ministarstvo

Zorana Mihajlović, Foto: Ministarstvo

- Podsećam da su svi bitni poslovi u pripremi i realizaciji Koroidora 10 i 11 obavljeni u mandatu vlade Mirka Cvetkovića, a zatim, na svu sreću svih nas, nastavljeni u mandatima dve vlade posle toga: izrađeni projekti, delimično izvršena eksproprijacija, obezbeđena sredstva svetskih banaka, raspisani tenderi i izabrani izvođači. Nijedan nov posao u Srbiji nije otvoren, napominje se nastavak autoputa prema Kotromanu od Rume do Užica, napominje se veza Kraljevo-Kruševa, Ruma-Šaba i kosovska varijanata, ali ništa od toga nije početo. Sve je započeto u mandatu vlade u kojoj sam i bio ministar saobraćaja - kazao je počasni predsednik SPS-a, osvrnuvši se i na reč „kraduckanje”, koju je Mihajlovićeva upotrebila.

- Ministarka pominje u tekstu i neku reč „kraduckanje”, ne znam o čemu se tu radi, ali je to verovatno neki termin iz njenog stručnog opusa. Čudim se otkuda toliko snage ženi koja ne zna ništa o poslu kojim rukovodi da non-stop iritira javnost i vređa ljude koji su stručnjaci i stručni. To nije dobro za ovu zemlju, stručnjaci moraju da budu cenjeni i uvek u prvom planu - zaključio je inženjer Mrkonjić.

Podsećanja radi, Mihajlovićeva je u intervjuu za jedan dnevni list navela:

- Vreme Ilića i Mrkonjića je prošlo, nema više pristajanja na kraduckanje i više se autoputevi ne grade da bi povezivali dve njive.

Frka sa Kinezima zbog Zorane!

„Alo!” je pisao da je ministarka Zorana Mihajlović svojim ponašanjem izazvala skandal i umalo narušila sjajne odnose Srbije sa Kinom. Naime, ona se nenajavljeno pojavila na gradilištu na Koridoru 11 i osula paljbu na izvođače radova. Haos koji je nakon toga nastao morao je da pegla predsednik Aleksandar Vučić, koji je dva dana kasnije sa velikom državnom delegacijom i kineskim ambasadorom obišao radove na Koridoru 11.

- Mihajlovićeva je zbog lične medijske promocije napravila skandal. Pojavila se na gradilištu i pred kamerama jasno demonstrirala kako je zabrinuta, ljuta i nezadovoljna brzinom izvođenja radova - naveo je naš izvor i dodao da je kineske partnere taj incident poprilično razljutio.

 

Komentari (22)

Na veliko

31.08.2017 06:40

Kraduckanje ce sa njom sigurno prestati.Ona se za sitnis ne saginje.Ova samo sto nije radne akcije organizovala a trebalo bi, kud ce nam Vulinova stafeta putovati.

Sneza

31.08.2017 06:59

Gospodin Mrkonjic kad je gradio mostove posle bombardovanja u NS jednog je radnika osamario. Sporo su tekli radovi a on je po noci njih obilazio...tako se pricalo. Bekuti je put do rodne kuce asfaltirao na racun drzave. Pa se pitam sta je on to tako dobro radio?

nn

31.08.2017 09:28

@Sneza - E to Snežo, rekla kazala su tvoje orjentacije i argumenti, i ti od toga izgleda živiš i zadovoljavaš se, a u stvari sasvim je drugačija istina, ali tebe to ne zanima, veća samo skandali i babske i priče radio mileve.

cica

31.08.2017 07:26

Iako nije uputno "stavljati se na stranu" bilo kog politicara, ovde nema uzdrzanosti, a ni dileme - Mrkonjic je u pravu!

Тртрћко

31.08.2017 07:40

Има супругу а овамо је ,,носач торбице Ани Бекути,,?То,бре,када тури петокраку на чело за морално понашање никад чуо!Почасни председник СПСа?Шта то значи?Када те истерају из партије па да не буде халабуке онда се каже ИДИ БУДУ ПОЧАСНИ ПРЕДСЕДНИК!Море,бре,Мрки иди на Калиш са унучићима и нема да те боли глава.Посвети се супрузи а давај да неко помлаћи Ани носи торбицу.То је сада тренд.ПС.Када бих ја само десет метара понео мотику некој сељанки а за то чула моја жена знате шта би ми радела?

nn

31.08.2017 09:25

@Тртрћко - E moj trtrćko, kakve veze imaju autoputevi sa njegovima /Mrkinim/ privatnim životom, on je čovek stručnjak-gradjevniski inžinjer, a šta je g.Mihajlovićka?političarka,poslušna režimu i tu je velika razlika, ti si skroz promašio temu i cilj ove polemike, to što ti pričaš su obične babske tračarske priče.

olja

31.08.2017 11:09

@Тртрћко - Koliko promila alkohola ti imas u krvi ujutru,a koliko uvece?

Тртрћко

31.08.2017 12:52

@Тртрћко - оља,ста реци а не насмејати се?Са поносом могу написати ДА НИКАДА НИСАМ БИО ПИЈАН а имам своју ракију и вино.А имам охохо деценија живота.Обећао сам ондашњој девојци а садашњој супрузи да неће бити пијанства и насиља и ,како рекох,са поносом то сам чинио.Никада је нисам ни у шали ћушнуо.Добра супруга и мајка а јоште ме трпи блесавог и није ред да будем груб!У коментару спроћу Мрке само демонстрирам његов неморал што теби очигледно смета па давај ,,како ја имам неке промиле,,?Унучиће па у парк!

olja

31.08.2017 15:58

@Тртрћко - Govorim o pravopisu trticko, ne okreci vodu na svoju vodenicu. Moj brak traje 39god,troje dece,zet,dve snahe,osmoro unucica,praunuce na putu...Slazem se sa tvojim komentarima,ali,brate slatki,dibidus si neduhovit ili nepismen ako nisi pijan. A pravis se pametan,davis,a i vredjas.

Тртрћко

31.08.2017 18:41

@Тртрћко - оља,имас осам унуцади!Свака ти цаст!Треба,бре,толико роцендана да запамтис!Слазес се са мојим коментарима али ... Довро,покусала си да будес мало веци мангуп па да мени споцитавас.Буди ти мени здрава и зива.Мис'им ако си зива знаци да си здрава!ВИЦ ... - Мајко,изгубио сам пет 'ектара земље! - Црни синееее,зар на коцки? - Јок,удала ми се девојка за другог!

Megi

31.08.2017 08:22

Sta fali da obilazi gradilista nenajavljeno? Gde macke nema, misevi kolo vode, to se zna. Koliko je strucna, mi to ne znamo, znaju oni sto su je postavili.

nn

31.08.2017 09:20

@Megi - Da nešto znaju nebi je tu ni postavili, tu je ona jer je poslušna,a ne zbog stručnosti, tkvi ovoj vlasti netrebaju.

Paja original

31.08.2017 08:32

Ne zna se ko je gori i stetniji za Srbiju - Zorana ili Mrka.

ISTINA

31.08.2017 09:07

Sve je to videla i naučila od tebe,kakv profesor takav đak. Nego da te pitam gde to je sad PILE MOJE i kolka je bila gaža za kvotu za špeditere u vreme kad si bio ministar saobraćaja...

mimi

31.08.2017 10:03

Amaterizam, nestrucnost i ne biranja mesta , razloga i vremena za medisku prisutnost ce nas urusiti!

mladen

31.08.2017 10:25

bas me kopka zasto i po cijem nalogu se pljuje po najboljoj ministarki!

Kurjak

31.08.2017 17:00

@mladen - E Mladene da nam je svima mozak ko tebii pa da se odmorimo bre...Vodi je kuci kad je tako dobra i ne pustaj je drzi je....

Misa pop

31.08.2017 10:56

Mrkonjicu da li se secas da si jos devedesetih postavio naplatne rampe od Beograda do Horgosa, a da ni kilometar Autoputa nije bio uradjen. Da li se secas da je jos Velja Ilic obecao da ce auto put Horgos-Makedonija biti uradjen do odrzavanja Olimpijskih letnjih igara 2004. u Grckoj. Tek ce trinaest godina kasnije upravo Zorana Mihailovic zavrsiti Autoput koji ste vi gradili ko Skadar na Bojani. Nije tacno da je Vlada Mirka Cvetkovica sve uradila, a da su ovi samo izvodjaci. Nije tacno.

mile swajcarac

31.08.2017 12:15

ama ljudi o cemu vi pisete oboje su isti samo sto se mrka vec nahvatao pa zivi kao bog.u sustini kvalitet i kvantitet gradnje je isti garancija na njihove izvedene radove je manja nego na slovenacki frizider i sta dalje pisati pricati drzi vodu dok azarbedzanci odu poz

mrka mladji

31.08.2017 12:27

Mrko ubaci je u svoje jato. Udavala se vise od 3 puta, frizerka je i voli starije. Da, nema postovanja prema Srbiji koja ju je primila i obogatila.

Maja

01.09.2017 01:48

Mrka bi da mu Mihajlovicka menja pelene mesto Bakute

momazver

01.09.2017 06:32

Mrkice bavi se estradom. Na pravoj, *La strada*-estrada-AUTOPUT*, nisi se dokazao!Zoranu ostavi da se sama koprca na stradi.Možda se pokaže bolja od teba,a usput i da nauči nešto o estradi.