Zorana ne da fotelju? Ostali ministri doneli odluku

D. R. | vesti 2020-09-22 22:25:21 2020-09-22 22:25:21

„Mene je birao predsednik i sa njim sam dogovarala šta i kako treba uraditi. Sa njim ću se i dalje dogovarati. Nikada se ne sklanjam od izazova i posla“, kaže Mihajlovićeva

Alo!/Marko Metlaš

Ona je poručila i da ove njene kolege verovatno imaju svoje razloge.

- Mene je birao predsednik i sa njim sam dogovarala šta i kako treba uraditi. Sa njim ću se i dalje dogovarati. Nikada se ne sklanjam od izazova i posla - kazala je Mihajlovićeva.

- Uvek, ako stranka kaže - poručio je on za „Alo!“.

- Možete da se odreknete samo nečega na šta imate pravo, a to svakako nije ministarska funkcija. Svako od nas treba da da najbolje od sebe kada mu se ukaže čast i odgovornost da radi za svoju državu i svoje građane. Isto tako treba uvek imati novu energiju i pružiti šansu novim ljudima, koji će svojim iskustvom i znanjem doprineti daljem napretku naše države - navela je ona.

Podsetimo, Aleksandar Vulin, ministar odbrane i lider Pokreta socijalista, istakao je da ne očekuje mesto u novoj vladi.

- Predsednik Vučić neka namiri SNS, koji je dobio najviše glasova, ostale koalicione partnere, a Pokret socijalista ne mora da ima nijednog ministra u vladi. Ja ne moram da budem ministar u vladi, nema potrebe, menjaju se vremena, menja se politika, dolaze drugi ljudi, spoljno-politički prioriteti - rekao je on i dodao da će se baviti pisanjem, novinarstvom.

On je kazao i da su ga mnogi iz stranke uveravali da ostane ministar jer je njegovo neučestvovanje u vladi veliki rizik za SDPS, čega je, kako kaže, i sam svestan, ali smatra da je bolje rizikovati nego izgubiti kredibilitet. Kao drugi razlog naveo je učestale optužbe političkih oponenata da je „večiti ministar“ i da je bio u svakoj vladi, a koji mu, kaže, broje dane u vladi jer „ne mogu da nađu grešku“.

Fajon zloupotrebljava EP

- Neće više nikad u Srbiji vlade ni praviti ni oročavati razne Tanje Fajon, niti bilo koji drugi evropski politički marginalci koji ni u svojim matičnim zemljama nemaju nikakvu političku težinu - naveo je Ðurić.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više