Zorana Mihajlović
Foto: mgsi.gov.rs
Zorana Mihajlović

Foto: mgsi.gov.rs

Zorana Mihajlović , Foto: Foto: mgsi.gov.rs

Mihajlovićeva je za naš list otkrila i za koliko su oni tačno svojim kardinalnim greškama ojadili državu, budući da na deonici dugoj 12,5 kilometara mora kompletno iznova da se radi 2,4 kilometra, jer se tu pojavila voda, korišćeni su loši materijali i loše se gradilo...

- Nikada više ne sme da se desi ovakav javašluk da moramo ponovo da radimo već izgrađen autoput, koji je plaćen 100 miliona dolara. Vlada Srbije nema para za bacanje, krivci moraju odgovarati za ovo - izjavila je Zorana Mihajlović, koja se zahvalila srpskim i kineskim kompanijama i radnicima koji rade danonoćno da bi popravili loše izgrađen autoput.

Pročitajte još:

 

- Čak 10 miliona dolara je već opredeljeno za ovih 2,4 kilometra, koje radimo ponovo. Mislimo da će biti čak i više jer kako izvođači otkopavaju, tako uviđamo da je sve gore od onoga što se očekivalo. Potom ćemo raditi dodatne preglede. Zasad državu ova deonica košta 100 miliona dolara i mislimo da to nije kraj! Put iz njive u njivu finansiran iz budžeta za 15 aneksa! To su radili. Za mene je to više od štetočinstva i kriminala, to je toliko nemoralno, to je mržnja prema sopstvenoj zemlji! Mnogo sam ljuta. Ministarstvo je oktobra podnelo krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal za ovo - kaže ministarka pa nastavlja:

- To je takav javašluk da vam ne mogu opisati! Juče su inženjeri poput direktora „Energoprojekta“, kao i glavni inženjer za sanaciju rekli da u životu ovako nešto nisu videli! Da su prošli mnoga gradilišta po svetu, a ovo nisu videli! Voda se pojavila jer su radili kontranagib! Mi završavamo deonice Obrenovac-Ub, kao i Ub-Lajkovac da bismo pustili sve od Obrenovca do Preljine. I sad se bijemo sa vremenom i vremenskim prilikama da stignemo ovu deonicu (Ub-Lajkovac) ponovo da uradimo, kako bismo pustili sve u jednom komadu... - kaže ministarka.

Milutin Mrkonjić

Alo!/M. Jošida

Milutin Mrkonjić, Foto: Alo!/M. Jošida

 

Mrkonjić: Čudim se što Zorana nije u zatvoru

Za sve ovo Mrkonjić nimalo ne mari. Kada smo ga juče pozvali za komentar, on nam je prvo rekao da je u kafani sa prijateljima iz Nemačke, te da taj autoput, kao ni ministarka Mihajlović njega ne zanimaju.

- Ništa to mene ne interesuje. Upravo proslavljam uspešan koncert koji je održala moja Ana Bekuta, samo to me zanima u ovom momentu. Ali, ne mogu se načuditi što ta žena zbog pogibije dva čoveka na toj deonici, koja je otvorena 2015, još nije u zatvoru - kazao nam je Mrkonjić.

 

Komentari (1)

Pera Detlic

28.10.2018 09:57

Znaci tu je Mrka zaradio pare pa kiti pevaljke i konobare sa ljubicastu.