Otkrila s kim dočekuje zore u kafani, kako je upoznala svog partnera, a tek da vidite šta najviše voli da kupuje!

Jelena Đondović - Damira Ramadani | vesti 2019-04-26 12:30:04 2019-04-26 12:30:04

Za sebe kaže da živi život kakav je oduvek želela!

Privatna arhiva

 

Na početku ministarske karijere doktori su joj izmerili pritisak 260, zbog čega je promenila neke životne navike, ali je nastavila da, uprkos brojnim prozivkama, svako jutro u pet dočekuje šminkerku koja je doteruje za radni dan. Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade ispričala je za „Alo!” svoju filmsku ljubavnu priču i otkrila s kim dočekuje zore u kafani.

Pročitajte još:

Kakvo je bilo vaše detinjstvo?
- Uvek sam bila sigurna i voljena. Sećam se divnih dugih letovanja, odlazaka na more, zimovanja. Na zimovanja sam uvek išla s tatom, na letovanja sa tatom i mamom i uvek smo vodili moju drugaricu Draganu, koja mi je i dan-danas najbolja prijateljica. Viđamo se na dve-tri nedelje, ali smo stalno na vezi.

Šta vam kaže Dragana sada, zamera li vam nešto?

- Zamera mi samo što nemam dovoljno vremena za nju. Dragana, još jedna prijateljica i ja imamo grupu na vatsapu koja se zove „Splendid” i ona mi često šalje poruke: „Gde si, kad ćemo da se vidimo”. Ona je uspešna u svom poslu, radi u farmaceutskoj kući kao PR i prati sva dešavanja u vezi sa mnom. Uvek mi kaže svoje mišljenje, tako da je moj PR iz senke.

Vaša ljubavna priča je gotovo filmska. S partnerom Vladimirom bili ste u vezi tokom srednje škole, život vas je potom razdvojio, ali onda i ponovo spojio.

- Naša ljubav jeste filmska priča, ali bila bi bajka da je krunisana brakom kad smo bili mladi, a Vladimir bio moja prva ljubav. Ali, mnogo je lepo što smo ponovo pronašli jedno drugo i najvažnije mi je što je Vladimir razume. Proživeli smo dobar deo života kako smo hteli i sada smo zajedno i svoji na svome.

Da li ikada plačete?

- Plačem uz srećan kraj filma, oduvek sam bila takva. Gledam filmove koji imaju lep kraj.

 Da li će vaša veza biti krunisana brakom?

- Nismo nijednog trenutka razmišljali o tome. Često nas ljudi pitaju kada će to da bude, ali mi živimo zajedno, moj sin je s nama. Kad me neko pita kako ti je, ja kažem: „Lepo mi je, srećna sam, imam život kakav sam želela”.

Da li ste stroga majka?

Je l’ vas sin upoznao sa svojom devojkom?

- Gaga će u avgustu napuniti 17 godina i imao je simpatije. Ali, bila je jedna devojka koja mu je draga i ja sam tražila da me upozna s njom.

Kakva ste domaćica?

- Znam da spremam veliki broj jela, ali trenutno ne pravim gotovo ništa. Kad dođem kući s posla, ja sam polumrtva! Svakog jutra spremam doručak i to je jedino što radim, ali imamo ženu koja nam pomaže.

Koliko često idete u šoping?

- Retko. Jedan od mojih najboljih prijatelja je modni kreator Igor Todorović, skoro sve što nosim je on napravio.

Koje odevne komade najviše volite da kupujete?

Da li vam i dalje svakog jutra dolazi drugarica da vas šminka?

- Da, dolazi i ja se toga uopšte ne stidim. Ipak, imam lepe i pristojne godine, pa ne mogu da ustanem ujutru u pet i da izgledam super.

Pričali ste javno da ste svojevremeno bili žrtva psihičkog nasilja, da li vam je bilo teško da o tome progovorite?

- Nije teško da se to kaže. Međutim, kada sam to rekla, imala sam pozive od bliskih prijatelja i članova porodice, koji su mi rekli: „Pa, zašto to govoriš? Nemoj to da pričaš”. Niko mi nije rekao: „Neka si rekla, to je bitno zbog drugih žena“. Meni je tada bilo vrlo teško. Imala sam situaciju da sam izašla iz veze, a taj čovek je dolazio ispred moje zgrade, sačekivao me je gde god je mogao, stalno se pojavljivao. Kada imate situaciju da izađete iz kuće i vidite ga ispred, nije vam baš prijatno.

Da li trenirate?

- Poslednjih šest meseci treniram, idem na pilates i mihu. Trudim se da to bude dva-tri puta nedeljno. Poslednja dva meseca promenila sam način ishrane i pazim šta jedem.

Vodite li posebno računa o zdravlju?

- Više sada nego nekad, kada sam bila mlađa. Sećam se da kada sam postala ministarka saobraćaja, išli smo da dajemo krv, a pre toga me je mesecima bolela glava. Kada smo došli tamo i kada mi je doktorka izmerila pritisak, pitala me je da li sam se nešto iznervirala i rekla da mi je pritisak 260! Drugi doktor hteo je odmah da me smesti u bolnički krevet! Tada sam dobila lekove za pritisak i uredno ga kontrolišem.

Ko vam najčešće podigne pritisak?
- Sin! Loša priča ili njegovo ponašanje može da me rasplače, jer on je za mene broj jedan u životu. Na poslu nisam tako stroga, ali mi uvek podignu pritisak nepravda i nerad.

Da li idete u kafanu?

- Imam svoje malo društvo sa kojim sam pre dve nedelje bila u restoranu, ostali smo do jutra, a sve vreme smo igrali i pevali. Ne mogu reći da naručujem pesme, ali volim sve i zabavne i narodne.

Družim se samo s Jadrankom, Goranom i Nelom!

Kako se slažete sa kolegama u Vladi, s kim privatno pijete kafu?

- Sa Goranom Kneževićem, Jadrankom Joksimović i Nelom Kuburović s vremena na vreme pijem kafu i idem na ručak. Jadranka i ja se godinama poznajemo, razumeo se. S drugima u Vladi nisam u nekim posebnim prijateljskim odnosima.

 

 

Expand player
Pogledajte više