Selfi
Instagram
Selfi

Instagram

Selfi, Foto: Instagram

Mandat Zorane Mihajlović, ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ostaće upamćen po većem broju raznoraznih afera koji su se za njeno ime vezivale u prethodne četiri godine, ali ispostavilo se da ni poslednji dani u ministarstvu, kada se sumira šta je sve učinjeno i kako, nisu mogli da proteknu bez skandala... Naime, objavljeni su rezultati evaluacija u sklopu kojih je bilo urađeno i ocenjivanje zaposlenih na osnovu uredbe o ocenjivanju državnih službenika. A prema rečima našeg izvora iz tog ministarstva, svi su zanemeli kada su ugledali ko je dobio najvišu, a ko najnižu ocenu.

Zorana je, naime, najvišom ocenom - četvorkom (pravilo je da se petica nikome ne daje) - ocenila Miodraga Poledicu, državnog sekretara u Ministarstvu, koji je početkom februara hapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. A najniža ocena - dvojka (jedinica se takođe ne koristi), data je I. P., ženi koja je bila diplomirani inženjer građevine, zadužena za strateške projekte, a koja je nažalost preminula u martu!

Preporučujemo:

Ocena dva ili „zadovoljava“ inače po pomenutoj uredbi „određuje se državnom službeniku koji je s minimalnim rezultatom ostvario utvrđene radne ciljeve i ispunio ustaljene zahteve radnog mesta“. Ocena četiri ili „ističe se“ daje se „državnom službeniku koji je s natprosečnim rezultatom ostvario utvrđene radne ciljeve i ispunio ustaljene zahteve radnog mesta“.

- Kada god se radi to ocenjivanje, svi službenici uglavnom dobiju ocenu tri ili „dobar“, a to znači da je taj neko s prosečnim rezultatom ostvario radne ciljeve i ispunio zahteve radnog mesta. Kada neko dobije dvojku, to mu je na neki način poruka da će uskoro da dobije i otkaz, ili da prosto nije dobar. Četvorka se baš, baš retko daje, jer u tom slučaju ministar mora debelo da obrazlaže zašto se taj zaposleni ističe i kakve je to vrhunske rezultate ostvario. U ovom našem konkretnom slučaju sve je tragikomično. Pokojna koleginica je označena kao najgora, a kao najbolji od svih nas čovek koji je bio u zatvoru, protiv koga se još uvek vodi postupak i koji nas je sve obrukao i žigosao nam ministarstvo - naveo je naš izvor razočarano.

Poledica je, podsetimo, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u „Infrastrukturi železnice“, a u vezi s javnom nabavkom od avgusta 2018. do maja 2019.

Čim je posle dve nedelje pušten iz pritvora, Poledica se vratio na posao. Iako ni tada istraga nije bila završena, ministarka ga je sačekala raširenih ruku i priredila mu svečan doček u Ministarstvu. Ona mu je i dok je bio u zatvoru pružala nedvosmislenu podršku. Na svom Instagram profilu tih dana objavljivala je selfije s njim uz komentare „Prijatelj. Saradnik“ i za medije govorila da je vrhunski stručnjak i da nema sumnju u njegovo poštenje.

Zorana: Bilo je raznih ocena

- Ocenjivanje je obavljeno u januaru ove godine i to su ocene za 2019. godinu, dok će novo biti u januaru iduće godine. Mnogi su dobili i visoke ocene i manje visoke, zato i postoji ocenjivanje. Zbog kovida i cele situacije, nažalost, službe su uradile rešenja za 2019. godinu tek u oktobru. Pokojna I. P. je bila deo mog tima, radila zajedno sa svim pomoćnicima i državnim sekretarima i nikakvo rešenje nije napisano niti napravljeno u oktobru za ženu koja na žalost nije više živa - poručila je juče za naš list ministarka Zorana Mihajlović.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Pero

18.10.2020 10:34

Pa zena samo iskreno poredjala procente koje je dobijala, nista nije krila samo istinito iz srca odgovorila