Šešelj, Zorana Mihajlović
Printscreen Youtube
Šešelj, Zorana Mihajlović

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube

Tako i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja kaže da je Božić za nju uvek bio jedan od najlepših praznika.

"Zato se trudim da ispoštujemo sve običaje, od badnjaka do pravljenja česnice", kazala je Mihajlović.

I za predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja Božić je od detinjstva jedan od najlepših praznika, koji se, kaže, u sirotinjskoj sredini obeležavao unošenjem Badnjaka, pravljenjem kolača i lepom atmosferom u porodici.

"Božić je zapravo u pravom smislu reči porodični praznik", rekao je Šešelj i dodao da je Božić praznik koji se posvećuje Isusu Hristu kao nekome ko je velikom delu sveta božanstvo, a koji je, kaže, u svetsku istoriju uneo ogromnu dozu humanizma.

Šešelj je naveo i da Božić ove godine ima posebno značenje za Srbe, pogotovo u Crnoj Gori, dodajući da bi, kako kaže, predsednik Vučić i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "trebalo da udruže svoje napore u odbrani crnogorskih Srba i SPC u Crnoj Gori".

Predsednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak navodi da i nije "neki vernik", ali da u njegovoj familiji i među prijateljima ima dosta onih koji Božić slave, pre svega kao porodični praznik.

"Božic je zato bio i ostao prilika da se okupimo, družimo i provedemo divne zajedničke trenutke", dodao je Čanak.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Badnji dan tradicionalno provodi u svom selu sa drugarima sa kojima je odrastao.

"Sečemo Badnjak, dren, idemo u crkvu i onda nastavljamo druženje uz vruću rakiju”, rekao je Milojičić.

Za Božić, kaže, tradicinalno u selu igraju fudbal i idu na porodični ručak.

"U ova teška vremena, porodica i pravi drugari nemaju cenu", poručio je Milojičić čestitajući praznik.

Za predsednika Pokreta Dveri Boško Obradovića Božić je "mesto susreta Boga i čoveka, dan društvenog mira i dobre volje, kao i porodične radosti i ljubavi".

"Toga dana svi Obradovići se sabiraju u našem rodnom selu Vranićima, kraj Čačka. Nadam se da će tako nastaviti i naša deca, ovde u svojoj Otadžbini!", naveo je Obradović.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas na pitanje šta za njega predstavlja Božić i kako će ga ove godine provesti, odgovorio je da nema običaj da govori o temama koji su, pre svega, deo njegovog privatnog života, te da iz tih razloga o tome ne može da govori.