Zorana Mihajlović
Alo / Vladimir Marković

Blam godine: Meho Omerović

Meho Omerović

Alo!/Marko Metlaš

Meho Omerović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Tadašnji poslanik Meho Omerović priveden je u junu na aerodromu u Frankfurtu zbog krađe kozmetike (parfem, karmin i krema) u fri-šopu, vredne oko 170 evra. On se pravdao da je reč o nesporazumu i tvrdio da je imao proliv. „Zgrčio sam se i osetio da mi se creva prazne. Istrčao sam iz fri-šopa i shvatio da sam u toalet poneo parfeme”, kazao je tada Omerović.

Pročitajte još:

 

Raspad godine: Dosta je Bilo

Saša Radulović

Alo!/Marko Đoković

Saša Radulović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Saša Radulović, kao lider Pokreta „Dosta je bilo”, koji je 2016. godine osvojio 227.626 glasova i 16 poslaničkih mandata, ove godine je ostao i bez liderske pozicije, i bez 14 poslanika! U skupštinskoj klupi pored njega sedi sada samo Brankica Stamatović, koja je ujedno i predsednik pokreta, a bivši članovi DJB-a svakodnevno iznose u javnost njegov prljav veš...

Gubitnik godine: Saša Janković

Saša Janković

Alo!/Marko Đoković

Saša Janković, Foto: Alo!/Marko Đoković

Saša Janković, sada već bivši lider PSG-a, koji je na predsedničkim izborima 2017. godine osvojio 597.728 glasova, ili 16,36 odsto, i imao podršku mnogih javnih ličnosti, svojim političkim delovanjem rasterao je ljude od sebe, razočarao birače i postao predmet sprdnje na društvenim mrežama. Zbog svega toga odlučio je da podvije rep i pobegne iz politike.

Provokator godine: Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj

Alo!/Vladimir Marković

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, i ove godine je opravdao titulu skandal-majstora. Najpre je u aprilu psovao hrvatsku delegaciju koja je boravila u poseti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije. Mesec dana kasnije kupio je kuću u Hrtkovcima, gde je, po presudi Haškog tribunala, počinio zločine protiv čovečnosti, zbog kojih je osuđen na 10 godina zatvora. 

Svađalica godine: Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović

Foto: mgsi.gov.rs

Zorana Mihajlović , Foto: Foto: mgsi.gov.rs

Zorana Mihajlović, ministarka i član Predsedništva SNS-a, tokom prethodnih 12 meseci je uspela da uđe u sukob kako sa stranačkim drugovima, tako i sa kolegama iz Vlade. Lista onih sa kojima se posvađala je dugačka: Maja Gojković, predsednica parlamenta, Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar građevine, Vladimir Rebić, direktor policije, a tu si i ministri Zoran Đorđević i Aleksandar Vulin.

Lapsus godine: Zoran Đorđević

Alo! rođendanska žurka

ALO!

Alo! rođendanska žurka, Foto: ALO!

Ministar Zoran Đorđević napravio je u martu ove godine gaf i nasmejao čak i kolege iz Vlade. On je u Skupštini Srbije, gde je odgovarao na pitanja poslanika, u jednom trenutku umesto „katastrofalno stanje” rekao - „katastrofalno s*anje”. Lapsus je nasmejao i ministre Zlatibora Lončara i Aleksandra Antića, koji su sedeli ispred njega. 

Prostak godine: Sergej Trifunović

Sergej Trifunović:

Twitter

Sergej Trifunović: "Kokain narodu", Foto: Twitter

Sergej Trifunović, glumac i simpatizer SZS-a, 2018. je obeležio brojnim vulgarnostima. Nakon što je na Kosovu uhapšen Marko Đurić, on je na Tviteru napisao: „Možete li, molim vas, da zadržite životinju?“ Tu se nije zaustavio, već je nastavio da upućuje brutalne uvrede, te je predsednicu parlamenta Maju Gojković nazvao fuksom, a istu uvredu je uputio i direktorki Studija B Ivani Vučićević.