Ana Brnabić i Zorana Mihajlović
Alo!/Marko Đoković
Ana Brnabić i Zorana Mihajlović

Alo!/Marko Đoković

Ana Brnabić i Zorana Mihajlović, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Plan je da se pre formiranja nove vlade resor koji ona vodi podeli na dva ili čak tri dela, koje će voditi isto toliko ljudi. Verovatno će se odvojiti saobraćaj od građevine i infrastrukture, a možda čak i infrastruktura od građevine, i njoj bi, ako i ostane u budućoj vladi, pripala polovina ili trećina onog što je imala do sada, što je dvostruko manje moći, ugleda, uticaja, što su, poznato je, stvari koje su njoj presudno važne. Spekuliše se da bi Zorani mogao biti dodeljen samo saobraćaj, što je za nju malo, kada se uzme u obzir da nikada nije skrivala želju da postane šefica vlade - otkriva naš izvor.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ne zna se broj kandidata za predsednika nove vlade i o tome se nije raspravljalo na zvaničnim sednicama Predsedništva SNS-a, a bilo ih je nekoliko, ne zna se ni ko su kandidati za ministre. Odluka o tome ko će biti predsednik buduće vlade zavisi od odluka Predsedništva, odnosno Glavnog odbora SNS-a, na predlog predsednika Srbije i SNS-a - navela je ministarka i dodala:

- Verujem da svi tako mislimo, da naša vlada mora da bude mnogo efikasnija i sposobnija, iskusnija i obrazovanija i da imamo još bolju vladu u odnosu na vladu koja je sada već tehnička, u svakom resoru - od resora koji ja vodim do bilo kog drugog resora - rekla je ona, podvlačeći i da se njoj ne čini da je SNS blizu koalicije sa Aleksandrom Šapićem.

Borba za uticaj i ženska sujeta!

Politički analitičar Branko Radun za naš list podseća da smo se za prethodne četiri godine nagledali mnogo sukoba između Mihajlovićeve i premijerke, te da bi Vučić „konačno mogao da stavi tačku na to“.

- Kada se rasparčava ministarstvo, zaista se rasparčava i uticaj, a plan o podeli Zoraninog ministarstva postoji odavno i moguće da će konačno biti realizovan. Ana i Zorana imaju čitavu istoriju sukoba iza sebe, jedna drugoj kontriraju od početka rada ove vlade, između njih postoji bitka za moć i poziciju u Nemanjinoj, ali je na delu i ženska sujeta. Mislim da ni jedna ni druga ne znaju ko će biti novi premijer, a i jedna i druga naravno žele to mesto. Ipak, ne bi bilo dobro da se njihovo prepucavanje nastavi i u budućoj vladi, to joj zaista slabi autoritet i predsednik SNS-a i Srbije bi trebalo da preseče i nađe način da reši tu situaciju - navodi naš sagovornik.

Komentari (8)

Second hand

06.08.2020 09:31

...bice I manje skupih torbi!?!

Jovan

06.08.2020 10:42

Gospiđa ministarka bi trebala da idgovori na mnoga pitanja a ne da se bori za vlast fotelju odajle pare za te tašne gardoroba i sve ako je od plate kolika im je stvarna plata a mislim da je Ana Brnabić zaradila svaki dinar ona je nova u politici biće bolja ona još ima da uči (nisam gej)ali jeto moja procena žena na mestu bori se !

Golas

06.08.2020 11:00

Jedan od najlošijih ministara u prošloj vladi gospodja Mihailović,mislim da ne treba da joj pripadne ni jedan resor u novoj vladi...

maja

06.08.2020 11:29

Zorana je već pre 2-3 godie trebala da bude smenjena sa funkcije ministra gradjevine. Donet je zakono bespravnoj gradnji a niko ga ne sprovodi niti kome odgovara. Recimo, kod nas u Požegi, gradjevinski inspektor po pitanju bespravne gradnje gradnje ne preduzima ništa. Sve je video, upoznat sa svim detaljima i dozvolio je da čovek ozida, opremi i useli se u kuću gde ne postoji nikakva mogućnost za dobijanje gradjevinske dozvole i legalizaciju. Organi ostali upoznati i ništa.

Inženjer građevine

06.08.2020 13:21

Zar nije vreme da se na to mesto postavi, konačno, jedan od 15000 licenciranih građevinskih inženjera, koliko ih ima u Srbiji!

Dobiko

06.08.2020 13:31

Zorani treba jos jedan stan u Londonu, prvi je platila 2 miliona funti a ovaj drugi mora da bude luksuzniji, bar 3-4 miliona funti,da ne pominjem i vilu na Dedinju,gradjani se gnusaju njihove pohlepe i lopovluka a oni se ugledaju na vodju i ni pet para ne daju.

Bane

06.08.2020 13:36

Та индивидуа нема никаквог угледа. Неко такав је срамота за Србију.

Vazelinac ne može da spava

06.08.2020 23:25

@Bane - ko pita narod. Namaze vazelin i uvlači se gde mora.