Zorana Mihajlović
Alo!
Zorana Mihajlović

Alo!

Zorana Mihajlović , Foto: Alo!

Većini to bilo potpuno u redu, a jedna članica Vlade se prethodnih nedelja požalila na dužine sednica. U pitanju je Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora.

I dok „pobuna“ Mihajlovićeve nije nikog preterano iznenadila, jer ona važi za konfliktnu ličnost koja vazda ima primedbe, jedan ministar je, prema rečima naših sagovornika, oduševio kolege jer je duhovitom opaskom uspeo da joj odgovori. Reč je o ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

- Zorana se na kraju jedne sednice, koja je zaključena nakon nekih pola sata, javila za reč i istakla da je premalo vremena odvojeno za sastanak ministara, da uopšte nije normalno što mesecima unazad nemaju vremena, odnosno priliku da raspravljaju i polemišu, pa ni da se pošteno posvađaju. I dok su svi ćutali, odgovorio joj je Lončar i svojom duhovitošću pozitivno iznenadio prisutne - ističu naši izvori i otkrivaju šta joj je to on rekao.

Zlatibor Lončar

Alo!/ Dejan Briza

Zlatibor Lončar, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Rekao je doslovno: „Zorana i mene je zvao Bajden, kaže stvarno ove sednice treba duže da traju, nema smisla. Verovatno je i tebi to kazao. Ali ja sam mu rekao da smo trenutno u ratu sa koronom i da nema vremena za sedenje i priču, nego mora da se radi“. To je nasmejalo druge članove vlade, dok je Mihajlovićeva ostala bez teksta - prepričavaju scenu naši izvori.

Lončareva šala nije bila slučajna, jer je poznato da je Mihajlovićeva da bi se ušlihtala Amerikancima, prva poslala čestitku novoizabranom predsedniku SAD.

Ministarku tada nije zanimalo ni to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba prvi da čestita novoizabranom američkom predsedniku na pobedi, pa je potrčala pred rudu i rešila da to sama učini.

Ovaj skandal je danima punio novinske stupce, te je verovatno i Lončara motivisao da Mihajlovićevoj odgovori na duhovit način. 

Predsednik Vučić: Probudite se

Nadam se da će neki da se probude, da će neki da nastave da rade, a neki da budu još uspešniji, poručio je prošle nedelje predsednik Aleksandar Vučić, nakon sednice Vlade kojoj je prisustvovao.

On je istakao da je zamolio ministre da ponovo vrate energiju, entuzijazam i da razmišljaju šta će da ostane iza njih, a ne o izborima.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (1)

Doca

14.02.2021 12:14

Američki piun u vladi. To davno znamo.