Zlatibor Lončar
Screenshot
Zlatibor Lončar

Screenshot

Zlatibor Lončar , Foto: Screenshot

Lončar je jedan od gostiju u večerašnjoj emisiji Hit Tvit, a osim njega u studiju sede Čedomir Jovanović i Dragan Marković Palma.

-  Vratimo se na 2012/14 kada je Vučić preuzeo odgovornost za vlast i setimo se u kojoj je tada poziciji bila Srbija sa Kosovom. Ako postoji građanin Srbije koji može da kaže da predsednik nije izmenio tu poziciju i da je dokazao nešto što su svi mislili da je nemogće izvesti, takav građanin ne verujem da postoji. Mi nismo u zavidnoj poziciji, ona je teška - rekao je Lončar.

On je zatim dodao da je sama situacija sa Kosovom bila teška i pre dolaska Aleksandra Vučića na čelo države, ali da je učinjeno sve da se takav položaj popravi.

- Koga smo sve pridobili za nas, koliko njih je poništilo priznanje Kosova. Ojačali smo. Sa Srbijom ne može da se razgovara kao što se razgovaralo nekad. Ovde više nisu na vlasti ljudi koji su se dodvoravali stranim ambasadama. Srbija gleda svoj interes i ono šta je najbolje za naše građane na Kosovu.To će biti uslov svih uslova - istakao je Lončar.

Ministar je naglasio da predaje nema.

- Ja nisam za predaju i ne gubim nadu, kada bi izdali Kosovo mi i naša deca bi bili obeleženi kao izdajnici. Mislim da ima nade i da ćemo naći kompromis -zaključio je ministar zdravlja.

Pročitajte još: