Zoran Živković
Tanjug/Rade Prelić
Zoran Živković

Tanjug/Rade Prelić

Zoran Živković, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Nove stranke Zoran Živković oštro je napao lidera Saveza za Srbiji Dragana Đilasa, optužujući ga da stoji iza pokreta "1 od 5 miliona" i manipuliše njima kako bi vršio politički pritisak na ostale stranke.

Živković je gostujući na N1 rekao da ne pristaje na ucene pokreta "1 od 5 miliona" koji su prethodno objavili da će izaći na parlamentarne izbore ukoliko Nova stranka i Stranka moderne Srbije ne pristanu na bojkot.

- To što neko kaže "Bu" i misli da se neko uplašio na političkoj sceni Srbije ili misli da je dobio nešto, to nije moja tema - rekao je Živković.

On je direktno optužio Đilasa da finansira pokret "1 od 5 miliona" i njihove proteste jer ga je, kako Živković navodi, sramota da se lično obrati građanima i govori sa kamiona.

- Građane ne zanima izbor za vođu opozicije i to se ne postaje tako što se dele pare nekim klincima okolo, nego tako što se bori i pobeđuje - ističe Živković jasno aludirajući na Đilasa.

Živković je zaključio da sadašnji lideri SzS pokušavaju da se nametnu kao vođe kako bi u budućnosti napravili istorijsko pomirenje sa predsednikom Vučićem.