Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

*Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom 12 dana blokade Rektorarta da je ta zgrada postala partijska prćija

* U prilog tom argumentu naveo je da pored udruženja "1 od 5 miliona" koji drži zgradu pod blokadom u nju ulaze i opozicioni lideri

* Svi koji učestvuju u blokadi su članovi stranaka

Blokirana zgrada Rektorata postala je "partijska prćija", ocenjuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentarišući to što studenti iz udruženja "1 od 5 miliona" već 12 dana blokiraju zgradu Rektorata, Vučić je rekao da su oni svi članovi stranaka.

Đilasov Marsovac sa rukama u džepovima, Miljuš sa kesama, a jedan čovek je specijalno zadužen za pljeskavice! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 20.09.2019. 18:37 Grupa pristalica pokreta "1 od 5 miliona" od prošlog petka drži pod blokadom zgradu Rektorata u Beogradu.

 

On je naglasio da je blokirana zgrada Rektorata postala "partijska prćija" i da u nju ulaze Dragan Đilas, Sergej Trifunović, Boško Obradović.

"Oni su svi studenti, ulaze unutra kako hoće. Podržavam ljubav između rektorke i njih. Za rektorku je super što 15 dana nije ušla u svoju kancelariju. Meni neko da ne da da 15 dana uđem u svoju kancelariju ne znam kako bih reagovao, ali to se naravno neće dogoditi", rekao je predsednik novinarima u Njujorku, na pitanje kako vidi to što je rektorka praktično stala na stranu studenata koji blokiraju Rektorat, te konstatciju da je reč o "ljubavi između rektorke i studenata".

PROČITAJTE JOŠ:

 

On kaže da bi za rektorku Popović izgleda bilo idealno da ne radi ništa još 15 dana, a onda da zajedno "izađu sa bakljama i da kažu da su Rektorat oslobodili od stranaka".

"A, oni svi tamo članovi stranaka. 'Ajde što su članovi stranke, to je lepo kada imaš neku ideju, ideologiju, nego gde dovedoše studenta od 30 godina? Taj je pre deset godina trebalo da završi fakultet", naglasio je on.

Dodaje, ironično, da mu je drago što su se studenti i rektorka danas dogovorili i povodom svega, u šaljivom tonu, poručuje: "Živela rektorka, ne damo rektorku".

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista