Vjerica Radeta
Printscreen
Vjerica Radeta

Printscreen

Vjerica Radeta, Foto: Printscreen

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta bila je jutros gošća televizije Prva kod Jovane i Srđana.

Vjerica je u prelistavanju štampe komentarisala odluku Srpske liste da izađe na izbore u četiri opštine na severu Kosova. Pitanje je bilo da li je to dobra odluka, zašto opozicija najavljuje bojkot i šta će u odnosima Beograda i Prištine promeniti sastanak u Berlinu 29.aprila?

Pročitajte još:

 

Vjerica je sve vreme isticala da Kosova i Metohija mora biti prioriet i da se nikada ne može ostavljati po strani radi bavljenja bilo kojim drugim pitanjima, a kamoli opozicijom.

Radeta se posebno osvrnula na napade na lidera svoje stranke koje dolaze od poslanice DS-a Aleksandre Jerkov napomenuvši da "ne postoji veća uvreda nego reći čoveku da je ratni zločinac".

Vjerica Radeta

Printscreen

Vjerica Radeta, Foto: Printscreen

- Vojislav Šešelj je osuđen u Haškom tribunalu za zločin protiv čovečnosti, koji nije ratni zločin. Razlika je dijametralna, objasnila je Radeta. Voditeljka se nakon toga osvrnula na uvrede koje je Šešelj upućivao poslanici Jerkov na Tviteru zapitavši se da li je to adekvatan način komunikacije u javnom prostoru.

Pročitajte i ovo:

 - Ja sam Vjerica Radeta, potrpedsednik Srpske radikalne stranke, potpredsednik Narodne skupštine i narodni poslanik. Ništa od toga nema veze sa činjenicom da sam ja žensko. Morala sam u nekom rodu da se rodim pošto nisam hermafrodit. Niko ne može da se vadi na to "uvredio je ženu", kao da je to važnije od toga da neko uvredi muškarca - pojasnila je Radeta i dodala da je na Tviteru lajkovala sve što je Šešelj na Tviteru pisao poslanici Jerkov.