Džejms Fogo
Wikipedia
Džejms Fogo

Wikipedia

Džejms Fogo, Foto: Wikipedia

Ova poruka, koja je stigla danas, suprotna je jasno izrečenom stavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je nedavno ocenio da namera Kosova da trasnsformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme, da je suprotna preporukama mnogih NATO članica i da može imati ozbilje posledice po evroatlantske integracije Prištine.

PROČITAJTE JOŠ:

Fogo je, međutim, danas izneo u izvesnoj meri drugačiji stav, i to nakon sastanka sa makedonskim ministrom odbrane Radmilom Šećerinskom, da samoproglašeno "Kosovo ima pravo da donosi odluke u svoje ime, kao i Makedonija i Srbija".

- Kosovo ima pravo da njegova Skupština donese odluku o transformaciji KBS-a u vojsku Kosova - naveo je Fogo.

On je dodao da je NATO spreman za odluku koja će biti donesena ove sedmice i da zna da će proces transformacije trajati 10 godina. Fogo je poručio da je uloga NATO-a na Kosovu i Metohiji da brine o bezbednosti i da će u tome istrajati.

On je prošle nedelje u Prištini izjavio da se NATO protivi transformaciji KBS-a u vojsku izmenom zakona, umesto poštovanjem Ustava kojim je predviđeno da je za izglasavanje zakona o formiranju vojske potrebna dvotrećinska podrška srpskih poslanika, kojih u parlamentu ima 10.

Komentari (6)

LJ

12.12.2018 18:04

Ovo je ocekivano od strane LAZLJIVACA iz NATO alijanse. Drugo govori SVEDJANIN drugo AMER a AMERI SU GLAVNI.

Dragoslav

13.12.2018 14:10

@LJ - Švedjanin govori za našu upotrebu a misli isto sto i gospodar.

mamicu im

12.12.2018 19:08

JAJARE SMRDLJIVE PRODANE, NEKA IH ŠIPTARI SAMO FILUJU DROGOM DOK NE POCRKAJU !

QQ-LELE

12.12.2018 19:46

Sa amerikancima nikakve dogovore ne treba da praviti. Sve što je dogovoreno i pismeno i usmeno, sve su pogazili. Mrtvo slovo na papiru

dolac

12.12.2018 19:52

Dolazi vreme da se i tebi jebe mater Stoltenbenrgu

Esperanto

12.12.2018 20:27

Sve je to prljava i podla "igra". Ko jos veruje u ono sto kaze Nato i njegove marionete ?