Vuk Jeremić i Siniša Kovačević
Alo / Dejan Briza
Vuk Jeremić i Siniša Kovačević

Alo / Dejan Briza

Vuk Jeremić i Siniša Kovačević, Foto: Alo / Dejan Briza

Branislav Trifunović, jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona” podržao je ideju advokata Boža Prelevića o formiranju tela koje bi bilo spona između građana koji šetaju i opozicije koja ih u tome podržava. Ovaj isti predlog sa gnušanjem su odbacile demokrate, ali i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević.

Pročitajte još:

Naime, glumac je u izjavi za medije kazao da ulogu tog tela vidi u tome da kontroliše opoziciju.

- Sigurno je potrebno neko telo protesta u kojem će biti najumniji ljudi koje imamo, a mislim da ih imamo dovoljno, da bi kontrolisalo opoziciju, jer su građani sa pravom skeptični - kazao je Trifunović, komentarišući Prelevićevu ideju koja je, kako pišu mediji, podržana i u Savezu za Srbiju.

Preporučujemo još:

Najglasniji je bio potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević koji je preko društvenih mreža opozicionim kolegama poručio da njega ne mogu kontrolisati.

- Svi šetači su opozicija. Neki od njih su, užas, članovi partija, koje sem DS nikada nisu bile na vlasti. Tom polusvetu političkim retardima nametnuti telo koje će ih kontrolisati. Naravno, činiće ga uglavnom, bivši članovi PSG, sa novim političkim himenom. Zaje*ite. Mene nećete kontrolisati - napisao je on verovatno aludirajući na to da su i Prelević i Trifunović bili članovi Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića.

Lepe reči o Prelevićevom predlogu nije imao ni poslanik DS-a Goran Ješić.

- Pošto građani, jelte ne mogu biti deo političke organizacije a iste su tvorevina robota zombija i onog Kjubrikovog iz Odiseje! Jbte! - naveo je on komentarišući na Tviteru Prelevićev predlog.