DRAŠKOVIĆ UDARIO Vučićeva odluka o Francuskoj je u korist naše štete

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da je odluka o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da Srbiji izruči Ramuša Haradinaja, osumnjičenog za ratne zločine, u "korist naše štete".

Vuk Drašković
Vuk Drašković, Foto: Zoran Lončarević

Drašković je reako za N1 da premijer Aleksandar Vučić ima njegovu podršku za sve što radi u korist evropeizacije Srbije, ali da nema njegovu podršku za sve što je suprotno evropskim integracijama.

Komenatrišući odluku o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da izruči Ramuša Haradinaja, Drašković kaže da je to potez u korist naše štete i da ne može da razume i podrži tako nešto.

"Ispada da su francuski državni službenici, predsednik, premijer presuđivali Haradinaju, pa je sada ovo uzvratna mera. Nameštamo se kao država koja će zbog toga od Francuske pri otvaranju poglavlja dobiti odgovore koji nam se neće svideti", rekao je Drašković, na šta je član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović oštro reagova.

Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji, pišu "Večernje novosti" u izdanju za subotu, 29. april.

Kako se navodi, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

 • Korisnik: Paja
  01/05/2017 - 12:04
  Vuce legendo!!! Umesto da lazna opozicija Sasa Jankovic, Radulovic, Obradovic, Beli, Jeremic ili Sutanovac kazu ovo sto kaze Draskovic - oni cute kao mule !!! Kakav god da je Vuk, uvek je imao hrabrosti da kaze ono sto nase usi ne vole da cuju. To je platio rejtingom, ali zato nije olos koji se preko laznog srbovanja ulizuje glasacima. Jos jednom, bravo Vuce!
 • Korisnik: Puz
  01/05/2017 - 10:54
  Vucic je morao da ucini nesto za unutrasnju upotrebu .jer je i idiotima postalo jasno sta se desilo.
 • Korisnik: Marija Simonović
  30/04/2017 - 23:46
  Sigurno nije Drašković odgovoran što državne adminstracije Srbije decenijama svojim građanima i svetu šalju "dvojne poruke" kada su u pitanju naši stavovi iz oblasti spoljne politike. Svako ko se iole razume u psihijatriju i psihologiju zna koliko su "dvojne poruke" loše za one koji ih primaju. Nije onda ni čudno što nam je narod toliko dezorjentisan - kada vlast ne zna šta hoće, kako to onda da znaju njeni građani???
 • Korisnik: Misirac
  30/04/2017 - 23:29
  Kako te bre nije sramota ? Pa kod tog vrhovnog komadanta zlocinca koga pominjes si svaki dan tajno dolazio da drukas sve redom kao sto si drukao svog prvog sefa Miku Spiljka. Tako si drukao Gisku, Beloga, kuma Voju, pok Djindjica i sve redom iz tadasnje opozicije. Sada si koaliciju sa SNS debelo naplatio iako tvoja stranka bukvalno vise ne postoji tako sto si zenu invalidskog penzionera prve kategorije rada zaposlio u NIS sa platom preko 11.000 evra mesecno. Ljudski i politi;ki olosu !
 • Korisnik: Mića
  30/04/2017 - 23:04
  Naravno da je u korist naše štete. Vuk je i ovoga puta Boga mi 100% u pravu!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi