Vučićeva odluka o Francuskoj je u korist naše štete

Beta | vesti 2017-04-30 14:27:29 2017-04-30 14:27:29

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da je odluka o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da Srbiji izruči Ramuša Haradinaja, osumnjičenog za ratne zločine, u "korist naše štete".

Zoran Lončarević

Drašković je reako za N1 da premijer Aleksandar Vučić ima njegovu podršku za sve što radi u korist evropeizacije Srbije, ali da nema njegovu podršku za sve što je suprotno evropskim integracijama.

Komenatrišući odluku o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da izruči Ramuša Haradinaja, Drašković kaže da je to potez u korist naše štete i da ne može da razume i podrži tako nešto.

Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji, pišu "Večernje novosti" u izdanju za subotu, 29. april.

Kako se navodi, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Expand player
Pogledajte više