Aleksandar Vulin, Šeik bin Zajed
Alo!
Aleksandar Vulin, Šeik bin Zajed

Alo!

Aleksandar Vulin, Šeik bin Zajed, Foto: Alo!

Posetioci su uživo mogli da vide dejstva specijalnih jedinica, ali i tenkova, brodova, pa čak i borbenih aviona koji su gađali ciljeve na zemlji.

Pročitajte još:

Prezentaciju je lično nadgledao princ Abu Dabija šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan, koji je ukazao veliku čast našoj zemlji jer je zvanične sastanke na sajmu otpočeo upravo susretom sa srpskom delegacijom.

Preporučujemo i ovo:

- Čitav svet danas je u Abu Dabiju. Na IDEX 2019. su predstavnici svih velikih sila. Svi oni koji imaju šta da ponude kada je vojska u pitanju nalaze se ovde. Zato je za nas velika čast što je šeik Mohamed bin Zajed otpočeo zvanični deo sastanaka upravo sa Srbijom. Srbija nije najveća zemlja danas na sajmu, ali je očigledno zaslužila poštovanje. Lično prijateljstvo koje je predsednik Vučić stvorio sa šeikom Bin Zajedom otvorilo nam je mnoga vrata ovde u Abu Dabiju. Poštovanje koje se ovde ukazalo Srbiji je poštovanje dva svetska lidera koji se dobro poznaju i dobro sarađuju. Šeik Bin Zajed je uputio ličnu poruku predsedniku Vučiću, ali i istakao da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku kad god i gde god je potrebno. Još jednom je pokazao da nam je zaista veliki prijatelj. Ja sam mu se zahvalio i u ime predsednika i u ime Srbije na svemu - istakao je u izjavi za Alo! i RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin, Šeik bin Zajed

Alo!

Aleksandar Vulin, Šeik bin Zajed, Foto: Alo!

Ministar Vulin na IDEX 2019 predvodi delegaciju Srbije u kojoj su i pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave za operativne poslove general Želimir Glišović i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.