Vulin poslao snažnu poruku, svima će biti puno srce!

Alo.rs | vesti 2018-11-20 13:27:21 2018-11-20 13:27:21

Istorijska pobeda Srbije i međunarodnog prava!

Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je povodom odbijanja članstva Kosova u Interpol, da je reč o pobedi međunarodnog prava i uputio čestitke našem timu, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i ministru Nebojši Stefanoviću.

Pročitajte još:

 

"Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je pobednička zemlja. Ovo više nije Srbija koja se povlači, ponižava i gazi, Srbija koja je navikla na poraze i više im se i ne suprotstavlja. Srbija je pobedom na skupštini Interpola vratila veru u međunarodno pravo i izborila nadu svim slobodnim malim narodima da se za slobodu vredi boriti", izjavio je ministar odbrane.

"Svet posle ove pobede više nije isti, nada koju je Srbija probudila više neće moći da se uguši i zaboravi. Pobedu su izborili predsednik Vučić,potpredsednik Stefanović, potpredsednik Dačić, premijerka Brnabić, svi hrabri i vredni ljudi u ministarstvu unutrašnjih poslova, ministarstvu spoljnih poslova, ministarstvu odbrane. Srbija koju vodi Aleksandar Vučić nije sama, to je zemlja koja se poštuje, a reč njenog predsednika sluša i uvažava. Srbija je zemlja za koju se vredi boriti", istakao je ministar Vulin.

 

Podsetimo, u Dubaiju su nakon rasprave o tački dnevnog reda za prijem tzv. Kosova u članstvo Interpola obavljena dva kruga glasanja, ali ni nakon drugog kruga, Priština nije uspela da obezbedi neophodnu dvotrećinsku većinu.

U prvom krugu glasanja za članstvo Kosova u Interpolu glasalo je samo 76 glasova, 56 je bilo protiv, a 22 uzdržana, dok je u drugom krugu glasanja za prijem Kosova glasalo 68 delegacija zemalja članica, za je glasala 51, dok je 16 bilo uzdržano.

Expand player
Pogledajte više