Vulin morao da reaguje! Raskrinkao ga načisto i otkrio šta se zaista krije u pozadini Vučićevog i Putinovog odnosa!

Alo.rs | vesti 2019-01-02 14:20:40 2019-01-02 14:20:40

Putin je istakao da ne zna šta uopšte "lažovi iz DOS-a žele".

Alo!/ Rajko Ristić

Vuk Jeremić je uzjavio da "Rusija podržava Srbiju, ali da Putin prezire Vučića", na šta je ministar odbrane Aleksandar Vulin morao da odreaguje.

- Vladimir Putin je iskreni prijatelj Srbije, ali i iskreni prijatelj Aleksandra Vučića i država Srbija zbog toga treba da bude srećna - rekao je danas ministar.

- Teško je naći većeg lažova od Jeremića, ali nažalost i veću štetočinu od njega. Podsetiću vas da je taj lažov rekao da Angela Merkel nikada neće primiti Aleksandra Vučića, a dva dana kasnije su imali srdačne razgovore. Takođe, podsetiću vas da je predsednik Vučić sa predsednikom Putinom razgovarao više puta nego svi DOS-ovski političari zajedno. Iskreno poštovanje koje predsednik Putin ima prema predsedniku Vučiću se vidi u politici, u tome koliko puta je na poziv Aleksandra Vučića pomogao Srbiji i koliko je puta bio u Srbiji baš posle komunikacije sa Vučićem - rekao je Vulin.

Pročitajte još:

 

On je istakao da ne zna šta uopšte "lažovi iz DOS-a žele".

- Jednom govore za nas da smo prozapadni, onda govore da smo proruski. U zavisnosti od toga sa kim razgovaraju i gde mogu da naškode Srbiji onda takve stvari i govore. Dolazak predsednika Putina u Srbiju je samo još jedan dokaz kakvi su i lični odnosi između predsednika Vučića i Putina. Teško je naći svetskog lidera, a ne lidera zemlje koja nije ni previše velika niti je njen narod previše brojan, koji je toliko puta imao sastanak sa predsednikom Putinom, rekao je ministar odbrane i poručio Jeremiću da bi trebalo da ćuti kada je reč o Rusiji, da pokuša da zaboravi da ta velika i prijateljska zemlja i njen predsednik uopšte postoje.

- Čovek koji je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija slagao Rusku Federaciju i u toku noći promenio rezoluciju u kojoj su nas podržali Rusi, i prebacio je u Evropsku uniju, ne bi smeo uopšte da govori o Ruskoj Federaciji. Za Jeremića bi, osim što neprekidno laže, ipak bilo najbolje da ne spominje Rusiju, setićemo se koliko puta si prevario i slagao Rusiju. To je jedini savet koji mogu da mu dam - naglasio je Vulin.

Istakao je i da Srbija treba da bude srećna i zadovoljna zbog prijateljstva dve države i dva predsednika.

- Njihov lični odnos nam je mnogo puta pomogao.Vučića cene i na istoku i na zapadu zato što je srpski predsednik, zato što i zapadu i istoku govori istinu i zato što se uvek bori samo i jedino za Srbiju i njene interese. On nije ničija marioneta niti igračka, a to je nešto što Jeremić ne može da razume - poručio je Vulin i dodao da ne sumnja da će predstojeća poseta Putina Srbiji biti izuzetna i da će biti još mnogo prijatnih iznenađenja za sve građane Srbije.

 

Expand player
Pogledajte više