Vuk u strahu od ćorke!

A. I. | vesti 2018-06-01 16:18:11 2018-06-01 16:18:11

Prijatelj lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, tajkun Patrik Ho, koji je u SAD uhapšen zbog pranja novca i milionske korupcije, juče je saslušan na sudu.

Alo!/Rajko Ristić

Patrik Ho odlučio je da promeni taktiku, u pokušaju da obezbedi puštanje uz kauciju pre početka suđenja. Tako, umesto da je ponudio još veću kauciju, on je podneo žalbu apelacionom sudu, što se vidi iz dokumenta do kojeg smo došli.

Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora SNS-a, komentariše da se Jeremić vrlo lako odrekao svojih bliskih saradnika, koji su bili najbolji dok su mu punili džepove.

- E sad, kad je došlo vreme da se polažu računi, on se njih odriče i pitanje je dana kada će da nas ubeđuje da ih nikada u životu nije video. Ipak, uveren sam da ne spava mirno, a to se najbolje pokazalo u njegovom nedavnom nastupu na televiziji, gde je šaputanjem, stenjanjem i prenemaganjem želeo da sakrije nervozu i strah od daljeg raspetljavanja ove korupcionaške afere. Tako da će stručni saradnik i konsiljere uhapšenih lopuža imati dugo toplo leto. Dok će narod u Srbiji sa nestrpljenjem i nemirom iščekivati nastupe fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, konsiljere Jeremić će s istim osećajem iščekivati svedočenja svojih partnera pred američkim sudovima - komentariše Jovanov.

Priznao da je uzimao novac od tajkuna

Lider Narodne stranke i bivši šef diplomatije Vuk Jeremić priznao je da je od Patrika Hoa i drugih belosvetskih tajkuna, pohapšenih u Americi zbog milionske pljačke i pranja para, dobio 5,3 miliona evra! On je, međutim, odbio da kaže za šta je tačno dobio toliki novac.

 

Expand player
Pogledajte više