Vuk Jeremić za rođendan, umesto poklona, dobio RUŽNE VESTI iz Amerike

alo.rs | vesti 2018-07-03 10:07:04 2018-07-03 10:07:04

Mafijaško klupko se odmotava.

Dejan Briza, ALO

Danas je rođendan Vuku Jeremiću, međutim, umesto poklona, američka štampa ga je upozorila da se sprema velika akcija istraživanja svih njegovih poslova sa bivšim ministrom spoljnih poslova Patrikom Hoom.

Naime, Patrik Ho i Šeik Tidijan Gadio uhapšeni su prošlog novembra u Americi u korupcionaškom skandalu od tri miliona dolara.

Srpskoj javnosti poznati su kao bliski saradnici Vuka Jeremića i njegove organizacije CIRSD.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga Patrik Ho i bivši ministar spoljnih poslova Senegala Šeik Tidijan Gadio uhapšeni su u Njujorku zbog optužbi za davanje mita zvaničnicima afričke vlade.

Nakon višestrukom traženja kaucije, Patrik Ho ostaje u pritvoru sve do suđenja, a sudija ga je označio kao visoko rizičnog osumnjičenog u kontekstu mogućeg napuštanja zemlje pre početka suđenja, zbog čega mu je svaka kaucija odbijena.

Jedan od razloga što je Hou i četvrti put odbijena kaucija je izjava tužioca da je istraga otkrila još snažnih dokaza i da je krivica osumnjičenog postala sve izvesnija.

Predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću gori pod nogama zbog njegovog uhapšenog partnera Patrika Hoa.

On je ovih dana u neviđenoj panici da će sadržaj Hovog telefona otkriti sve njihove prepiske i dokazati njegovu umešanost u milionskom korupcionaškom skandalu.

Patrik Ho, koji se od novembra prošle godine nalazi zatvoru u SAD zbog optužbi da je davao mito vladinim zvaničnicima u Ugandi i Čadu, zahteva od suda da se dokazi nađeni u njegovom "Huaveji" telefonu izuzmu iz procesa.

I dok Ho panično pokušava da sakrije sadržaj svog telefona, Jeremić strahuje zbog poruka koje je s njim razmenjivao, jer bi moglo da bude otkriveno zašto je od ovog kriminalca dobijao milione.

Podsetimo da su američki istražitelji izrazili posebnu želju i za sumnjive poslove koje je uhapšeni Patrik Ho sklapao sa Vukom Jeremićem dok je on bio predsednik Skupštine UN.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić nalazi se pod istragom FBI zbog sumnjivih poslova sa belosvetskim lopovima koji su u SAD pohapšeni i optuženi za pranje para i korupciju.

Expand player
Pogledajte više